Olympus-logo

Olympuksen pääkonttori sijaitsee Japanissa, Tokion esikaupungissa Shinjukussa.

© Shutterstock

Kaikki Olympuksesta

Olympus on ollut olemassa jo yli sadan vuoden ajan. Monet valokuvaajat ovat vannoneet merkin nimeen, mutta mikä tekee siitä erityisen? Siitä voit lukea lisää täältä.

keskiviikko 4. elokuuta 2021 teksti C. Trant

Olympus on eräs maailman vanhimmista kameramerkeistä. 

Tarkkaan ottaen Olympus perustettiin vuonna 1919. Historiansa aikana Olympus on valmistanut kameroita, joita monet valokuvaajat ovat arvostaneet ja rakastaneet.

Täältä voit lukea Olympuksen historiasta, tuotteista ja kameramallistoista.  

Olympuksen tarina lyhyesti

Olympuksen perusti Yamashita Takeshi yli sata vuotta sitten. 

Alussa yhtiö valmisti vain mikroskooppeja ja lämpömittareita, mutta vuoden 1934 aikoihin tuotantoa laajennettiin, ja Olympus alkoi valmistaa objektiiveja.

Olympus aikoi siinä vaiheessa valmistaa vain objektiiveja, mutta yhtiö ei löytänyt kameranvalmistajaa yhteistyökumppaniksi.

Siksi Olympus alkoi valmistaa kameroita, joita voi käyttää yhtiön valmistamien objektiivien kanssa.

Yhtiö esitteli ensimmäisen kameransa vuonna 1936. Kamera sai nimekseen Semi-Olympus I.

> Lue myös: Kaikki Canonista

Semi-Olympus I

Olympuksen ensimmäinen kamera noin vuodelta 1936.

© Olympus

Nykyisin Olympus on eräs pienimmistä kameramerkeistä

Jos siis ihmettelet, miksi Olympus-kuvaajia näkee niin harvoin, siihen on hyvä selitys. 

Vuonna 2020 Olympus-kameran osti alle kuusi prosenttia kaikista valokuvaajista, eikä Olympus ole ollut koskaan eniten kameroita myyvien yritysten luettelon kärkipaikoilla.

Canon, Nikon ja Sony ovat sen sijaan alan jättiläisiä, ja useimmat valokuvaajat suosivat niitä uutta laitetta ostaessaan.

Alla olevasta ympyräkaaviosta ilmenee, että Olympus on muut merkit -ryhmässä, joka vastasi viimeksi noin kuutta prosenttia.

> Lue myös: Kaikki Sonysta

Ympyräkaavio näyttää eri merkkien osuuden kameroiden myynnistä vuonna 2020.

Markkina- ja kulutustietoihin erikoistuneen saksalaisyrityksen Statistan mukaan Olympus oli yksi muista merkeistä, jotka muodostivat yhteensä 6,4 prosenttia kameramyynnistä vuonna 2020. 

© © Statista

Katsaus moniin eri merkkeihin

OM-D-sarja

Sarja muodostuu Olympuksen peilittömistä kameroista, joissa on vaihdettava optiikka. Sarjasta löytyy kameroita niin harrastajille, puoliammattilaisille kuin ammattilaisillekin. 

Sarjan kantaisä on OM-sarja, joka oli suosittu 1970- ja 1980-luvuilla. Se näkyy selkeästi muotoilussa, joka on retrompi kuin muiden kameramerkkien nykyiset mallit.

Ulkonäöstään huolimatta OM-D-sarja on kuitenkin täynnä uusinta teknologiaa. Tämä ilmenee muun muassa Olympus OM-D E-M10 Mark IV -kamerassa, jonka olemme arvioineet.

Varusteoppaaseen on koottu satoja kuvauslaitteita koskevia arvosteluja. Täältä saat yleiskuvan laitteista, joten voit tehdä nopeasti päätöksen seuraavasta valokuvaushankinnastasi.

PEN-sarja

Ensimmäinen Pen-kamera esiteltiin vuonna 1959, ja sen jälkeen sarjaan on tehty monia kameroita. 

PEN-sarjalle on tunnusomaista OM-D-sarjaa edullisempi hinta. PEN-sarjan laatu ei yllä aivan OM-D:n tasalle, mutta niiden hinnat ovat vastaavasti alempia.

Vuonna 2020 Digikuva arvioi PEN E-PL10 -kameran. Edullisesta hinnastaan huolimatta kamerassa oli monia mielenkiintoisia yksityiskohtia. 

Tough-sarja

Tähän sarjaan kuuluu Olympuksen kestäviä digitaalikameroita. Sarjassa on pelkästään kestäviä digitaalikameroita, jotka sopivat erityisen hyvin seikkailunhaluiselle valokuvaajalle.

Tough-sarjan digitaalikameroissa ei ole vaihdettavaa objektiivia, mutta ne ovat kuitenkin erinomainen valinta, jos olosuhteet ovat rankkoja ja kameran pitää kestää kovaa käyttöä. 

Olemme arvioineet Olympus Tough TG-6 -mallin, jolla voi ottaa muun muassa raakakuvia ja 4K-laatuista videota.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!