Leica CL -järjestelmäkamera

CL on Leican uusimman peilittömän järjestelmäkameran tyyppinimi. Paljon tehoa pienessä tilassa. 

© Leica

Peilitön Leica CL -järjestelmäkamera esiteltiin

Leica CL on tunnetun saksalaisvalmistajan uusi järjestelmäkamera. Sisällä on APS-C-kenno ja kiinteä etsin.

tiistai 21. marraskuuta 2017 teksti P. Siersbæk

Leica julkisti äskettäin CL-kameramallin, joka on neljäs Leican APS-C-kokoisten ja L-kiinnityksellä varustettujen järjestelmäkameroiden sarjassa.

Uutuuskameralla on sama nimi kuin tunnetulla Leica CL -mallilla, joka esiteltiin yhtä aikaa Minoltan kanssa vuonna 1973. Uusi Leica CL on huippumoderni pakkaus, jossa on 24 megapikselin kenno ja 2,36 miljoonan pisteen elektroninen etsin. 

Kamera pystyy ottamaan 10 kuvaa sekunnissa sekä 4K-videota 30 kuvan sekuntinopeudella. Siinä on myös 49 tarkennuspistettä ja wi-fi-toiminto.

Lisää peilittömistä järjestelmäkameroista kerrotaan täällä.

Leica CL takaa
© Leica

Klassista muotoilua

Toisin kuin Leica TL2:n kohdalla, puhutaan nyt perinteiseen tapaan suunnitellusta kamerasta, jossa on kaksi säätökiekkoa rungon päällä. 

Rungossa on painikkeita ja nuolinäppäimiä, joilla navigoidaan valikossa. Tämän lisäksi säädöt voidaan tehdä myös kosketusnäytön kautta.

Leica CL:ää tullaan myymään yhdessä kompaktin Elmarit-TL 18 mm F2.8 -objektiivin kanssa. Lisäksi valittavana on Leican TL-objektiiveja ja SL-objektiiveja sovittimella. 

Kameran ja objektiivin Suomen-hintoja ei ole kerrottu.

Leica CL tulee myyntiin vielä tämän kuun aikana maailmalla, mutta Suomen osalta myynninaloittamisajankohtaa emme vielä tiedä. 

Leica CL ylhäältäpäin

Perinteisesti muotoillussa Leica CL:ssä on kaksi säätökiekkoa rungon päällä. Kuvassa siihen on kiinnitettynä 18–56 mm:n objektiivi. 

© Leica

Leica julkaisi viime vuonna mainosvideon, jota haukuttiin maailman tylsimmäksi. Se kestää 45 minuuttia, ja siinä näytetään, kuinka Leica-kamerat valmistetaan – ja miksi ne ovat niin kalliita kuin ovat.

Jos et ole varma, hankkisitko peilittömän vai peilillisen järkkärin, voit hakea osviittaa täältä. 

Leica CL sivulta
© Leica

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!