Peilillinen vai peilitön?

Jos olet ajatellut vaihtaa peilijärjestelmäkamerasta peilittömään järkkäriin, saat meiltä täyden tukemme kolmen perusteen muodossa. 

© Prasanna Kumar // Unsplash

3 syytä valita peilitön järjestelmäkamera mieluummin kuin peilijärkkäri

Peilittömät järjestelmäkamerat ovat tulleet pysyäkseen, siitä ei ole epäilystäkään. Valmistajat tuovat tähän kameraluokkaan malleja enemmän kuin perinteisiin peilikameroihin, ja hyvästä syystä.

perjantai 10. marraskuuta 2017

Huippuunsa viimeistelty kamera, joka on täynnä edistyksellisiä toimintoja, alle 600 euron.

Tämä selittää pitkälle sen, miksi monet –sekä aloittelevat kameraharrastajat että pitkälle edistyneet – ovat innoissaan peilittömistä järjestelmäkameroista, joissa on nykyään ominaisuuksia, joita takavuosina oli vain isoissa peilijärkkäreissä.

Peilitön järkkäri on hyvä kamera, jolla syntyy hyviä kuvia kaikissa valaistusolosuhteissa, mutta myös pieni ja edullinen.

Haluamme tuoda esille kolme peilittömille järjestelmäkameroille tyypillistä etua:

1. Edistyksellinen näyttö

Peilittömistä kameroista löytyy kosketusnäytöllä varustettuja malleja, joissa näytöltä voidaan selata valikkoa, tarkentaa ja jopa laukaistakin kamera.

Vaikka testatut peilittömät kamerat ovat vastaavia peilikameroita pienempiä, on järjestelmien laajennettavuus kuitenkin suunnilleen samaa tasoa.

2. Hybriditarkennus: huippuluokan automaattitarkennus

Yksi niistä kohdista, jossa peilittömiä kameroita on päivitetty aikaisemmin vain paljon kalliimpiin malleihin kuuluneilla ominaisuuksilla, on tarkennus.

Useimmissa peilittömissä on näet hybriditarkennus, joka yhdistää nopean vaiheentunnistavan ja tarkan kontrastitarkennuksen parhaat puolet. Tarkennuspisteitä on kuvan alueella jopa 179 kappaletta.

3. Mahdollisuus käyttää etsintä

Myös tämän luokan kameroissa on etsin, joka aiemmin oli vain suurien kameroiden heiniä.

Joihinkin kameroihin saa hankittua erikseen laadukkaan etsimen, joka kiinnitetään kameran salamakenkään.

Jos et ole varma, kummanlaisen järjestelmäkameran hankkisit, katso molempien edut ja haitat täältä. 

Lue myös: 3 hyvää, korkeintaan 650 euron järjestelmäkameraa

Minkä järkkärin hankkisin?

Uusimmassa Digikuvan numerossa 17/2017 testattavinamme on harrastajille suunnattuja peilittömiä järjestelmäkameroita. Lue koko testi lehdestä. 

Lähes huipputason jälkeä saa nykyään pienillä kameroilla

Usein kuulee, että halutaan hyvä kamera, jolla syntyy hyviä kuvia kaikissa valaistusolosuhteissa – mutta sen on myös oltava pieni kuljettaa mukana, eikä se saa maksaa maltaita. Testimme pureutuu juuri tähän.

Tilaajana voit lukea lehteämme ja sen sisaruslehtiä mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta. Samalla pääset käyttämään Etunurkkaa, jossa muun muassa satojen videokurssien lisäksi on suuri objektiiviopas . Mukana on objektiiveja sekä peilillisiin että peilittömiin järkkäreihin.

> Tilaa Digikuva, niin saat 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita Adoben ohjelmiin, ja 2 numeroa Digikuvaa, yhteishintaan 14,90. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!