Sony A7C
© Digikuva

Sony A7C on maailman pienin kinokoon kamera

Sony on riisunut uuden kameransa, ja A7C onkin maailman pienin kinokoon kamera, jossa on kuvanvakain rungossa. Olemme jo kokeilleet sitä.

tiistai 15. syyskuuta 2020

Suuri kinokokoinen kuvakenno tuottaa hyvää kuvanlaatua mutta vaatii paljon tilaa. Sony on kuitenkin onnistunut valmistamaan täysikennoisen A7C-kameran, joka ei vie juurikaan enemmän tilaa kuin pieni APS-C-kennokoon kamera.

Sony A7C on maailman pienin kinokoon kamera, jossa on kuvanvakain rungossa, ja C viittaakin sanaan “Compact”.

Tämä peilitön järjestelmäkamera on 22 prosenttia kevyempi ja 19 prosenttia pienempi kuin kinokokoinen Sony A7 III.

Sony tarjosi meille tilaisuuden testata A7C-kameraa ensimmäisten medioiden joukossa julkistuksen alla, ja arviomme on luettavissa täällä.

Sony A7C


© Digikuva

Näyttö kääntyy joka suuntaan

Pienempään kokoon on päästy muun muassa poistamalla edeltäjämalleille tyypillinen etsinkoppa. Sen tilalla on pieni elektroninen etsin vasemmassa takakulmassa aivan kuten Sonyn APS-C-koon peilittömissä järjestelmäkameroissa.

>Lue myös: Siksi kinokoon kamera on paras

Pienestä koostaan huolimatta kamerassa on eri puolille kääntyvä näyttö ja uudenlainen kuvanvakain. Runko kestää myös pölyä ja kosteutta.

Uusi kompakti objektiivi Sony A7C:hen

Kuten Sony A7 III:ssa, Sony A7C:ssä on 24 megapikseliä ja automaattitarkennus, jossa 693 vaiheentunnistuspistettä, jotka tekevät tarkennuksesta nopean, sekä 425 kontrastintunnistuspistettä, jotka tekevät siitä täsmällisen ja tarkan. Pisteitä on 93 prosentin alueella kuva-alasta, ja lisäksi kamerassa on silmientunnistustarkennus.

Sony A7C ottaa kymmenen kuvaa sekunnissa, ja puskuriin mahtuu 115 raaka- tai 223 jpeg-kuvaa, ennen kuin laite alkaa hyytyä.

Pelkkä Sony A7C -runko maksaa 2200 euroa, ja sitä myydään myös paketissa, jossa on upouusi ja hyvin kompakti 28–60 mm:n zoomobjektiivi. Paketin hinnaksi odotetaan vähän yli 2500 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!