Testissä Canon EOS 7D
Canon EOS 7D

Testissä Canon EOS 7D

EOS 7D on Canonin uusi APS-C-kennokoon huippukamera. Tämä uutuus on luokkansa nopein ja tarkin kamera. Lue tästä artikkelista, pudottaako tämä Canon-malli Nikon D300S:n ykköspaikalta. Ainakin yritys on vakava.

lauantai 5. joulukuuta 2009

Canon EOS 7D:llä ei tarvitse ottaa montakaan kuvaa ennen kuin huomaa, että tämä kamera on erityinen ja huippuluokkaa. Kamera istuu käsiin kuin valettu, tähtäin on erinomainen ja kamera laukeaa juuri silloin kuin pitääkin. Tuntuma on erinomainen ja kamera tuntuu hyvältä. Yleensä tämän luokan kamerat ottavat kolme tai viisi kuvaa sekunnissa ja sillä saa luotettavasti kuvasarjoja käytännöllisesti kaikissa olosuhteissa. EOS 7D:n suurin kuvausnopeus on kahdeksan kuvaa sekunnissa ja se on selvä etu tilanneja urheilukuvauksessa. Suurin herkkyys on ISO 12 800 ja tekee mahdolliseksi kuvaamisen olosuhteissa, joissa harva kamera tekee kunnollista jälkeä. Kuvaaminen onnistuu niin hämärässä, että liikkuminen on vaikeaa eikä kameralaukusta löydä tavaroita muuten kuin käsikopelolla. EOS 7D kuvaa niin hämärässä, ettei kohteita erota paljain silmin.

Otetut kuvat voi tarkistaa 3,0-tuumaiselta näytöltä ja suurentamalla selviää, että kuvat ovat hyviä. Tulos vahvistuu parhaiten tietokoneen näytöltä.

Canon on ottanut suunnittelussa vertailukohdaksi Nikon D300S:n, joka on ollut tämän luokan ykkönen. EOS 7D on saman kokoinen, painaa ja maksaa saman verran. Tärkeimmät ominaisuudet ovat yhtä hyvät tai paremmat.

Canon EOS 7D

Vesivaaka tähtäimessä

Tähtäin on erinomainen. Se näyttää ensi kertaa EOS-kameroissa kuvat luonnollisessa koossa ja se näyttää 100 prosenttia kohteesta. Canon on vihdoin saanut apulinjat tähtäimeen, Nikon esitteli tällaisen apukeinon jo vuonna 2004. EOS 7D on myös maailman ensimmäinen kamera, jossa vesivaa ?an saa näkymään tähtäimessä kuvauksen apuna. Nappia painalla saa AF-pisteet valaistumaan ja niiden avulla saa kameran käännetyksi suoraan vaakaja pystykuvauksessa Tämä tieto näkyy myös lcd-näytössä. Samalla tavalla kuin EOS 5D Mark II:ssa Canon EOS 7D:ssä akun varauksen näyttö tähtäimessä. 50D:ssä sellaista ei ole näytössä.

EOS 7D muistuttaa muutenkin paljon EOS 5D Mark II -mallia, mutta kenno on pienempi. Ohjelmavalitsimessa on kolme muokattavaa asetusta, mutta ei kohdeohjelmia. Lcdnäytön tarkkuus on 920 000 pistettä ja siinä on suorakatselu sekä kasvojentunnistus. Suorakatselua on parannettu huomattavasti. Tarkennus käy painamalla laukaisinta hieman. Canonin tarkennus toimii suorakatselussa nopeammin kuin Nikonissa ja melkein yhtä nopeasti kuin Sonyssa. Canonin jo aikaisemmin erinomaista valikkojärjestelmää on parannettu entisestään. Nyt monet valinnat näkyvät graafisesti isolla näytöllä.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 18/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!