Sony Xperia 1 V

Sony Xperia 1 V on Sonyn uusi, ammattilaistasoista videota kuvaava lippulaivapuhelin.

© Sony

Sony Xperia 1 V: Uusi kennotyyppi haastaa kilpailijat

Sony Xperia 1 V on Sonyn älypuhelinten uusi lippulaivamalli. Se on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on pinottu kenno.

maanantai 15. toukokuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Sony on lanseerannut tänään kaksi uutta Xperia-sarjan älypuhelinta, joista Xperia 1 V on sarjan huippumalli. Edeltäjämallista Xperia 1 IV:stä poiketen Xperia 1 V:ssä on aivan uusi kennotyyppi, joka on sukua valmistajan johtaville järjestelmäkameroille. 

>Lue myös: Näin otat parhaan selfien

Sony Xperia 1 V

Sony A1 -järjestelmäkameran tavoin Sony Xperia 1 V:ssä on pinottu kenno, joka estää ns. rolling shutter -ilmiön.

© Sony

Parempi vähässä valossa

Kyseessä on niin kutsuttu pinottu kenno, joka tässä tapauksessa koostuu kahdesta kerroksesta. Sonyn mukaan tämä tarkoittaa muun muassa huomattavasti parempaa kohinan hallintaa heikossa valossa kuvattaessa. Kenno on myös suurempi kuin Xperia 1 IV:ssä. Se on 1/1,35 tuuman kenno, ja sen resoluutio on 48 megapikseliä. Kameran polttoväli on 24 mm ja aukko F1.9.

Puhelimessa on myös 85–125 mm:n telekamera, jossa on F2.3–2.8-aukko. Sen resoluutio on 12 megapikseliä. Kolmantena kamerana puhelimessa on 16 mm:n F2.2-ultralaajakulma, jonka resoluutio on 12 megapikseliä.

4K-videota kuvaavassa Sony Xperia 1 V:ssä on 6,5-tuumainen 4K-näyttö. Puhelin on myös kevyt: se painaa vain 187 grammaa. Xperia 1 V maksaa 1399 euroa. 

>Lue myös: Näin hyvä iPhone 14 Pro on

Sony Xperia 10 V

Sony Xperia 10 V on maailman kevyin 5G-matkapuhelin.

© Sony

Pikkuveli Sony Xperia 10 V, jossa on perinteinen kenno ja pienempi resoluutio, painaa vain 161 grammaa, ja sen hinta on vain 449 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!