Apple iOS 13 iPhone

Tuleva iOS 13 -käyttöjärjestelmä tuo uusia muotokuvausmahdollisuuksia.

© Apple

IPhone ja iPad saavat uusia kuvausmahdollisuuksia

Apple on esitellyt tulevat mobiilikäyttöjärjestelmänsä iOS 13 ja iPadOS, joiden kuvaus- ja muokkausmahdollisuudet paranevat huomattavasti entisestään.

tiistai 4. kesäkuuta 2019 teksti K. Engbo

Apple on vuotuisen kehittämiskokouksensa yhteydessä kertonut iPhonen ja iPadin uusista käyttöjärjestelmäversioista.

Kuvat-sovelluksen ulkonäkö muuttuu, ja tästä lähtien sovellus esittää päivän, kuukauden ja vuoden parhaat hetket käyttäjänsä ottamin kuvin.

Muun muassa kuvankaappaukset ja kaksoiskappaleet suodatetaan pois näkymästä, joten vain parhaat otokset pääsevät näyttönäkymään ja käyttäjä voi valita erilaisten näyttötilojen väliltä.

Kuvat-sovellus iPad

Uudessa Kuvat-sovelluksessa kuvat voidaan lajitella mm. kuukauden ja vuoden mukaan.

© Apple

IOS 13 ja iPadOS: parempia säätömahdollisuuksia

Kuvat-sovelluksen muokkausosio saa saa uusia säätimiä ja toimintoja. 

Esimerkkeinä mainittakoon värikirkkauden, vinjetoinnin ja valkotasapainon säätimet sekä kohinanpoisto. Näitä olemmekin jo kovin kaipailleet.

Näitä toimintoja voidaan käyttää myös videoleikkeisiin. Nyt myös videon kiertäminen eri suuntiin on mahdollista. Tähän asti asia on pitänyt hoitaa esim. iMovien avulla.

Ne, joilla on kaksikamerainen iPhone, on pian myös käytössään High-Key Mono -toiminto, joka kuuluu mustavalkoisiin muotokuvatehosteisiin. Uutuuksina tulevat myös erilaiset muotokuvaajan valaistustehosteet.

Lue myös: 4 vinkkiä mobiilikuvien valaisuun 

muotokuvaus iOS 13

Jos olet käyttänyt iPhonen muotokuvaustoimintoa, voit jälkeenpäin lisätä uusia studiovalotehosteita siirryttyäsi iOS 13:n käyttäjäksi.

© Apple

IPhone ja iPad nopeutuvat

Myös iOS nopeutuu. Sovellukset tulevat avautumaan tuplasti nykyistä rivakammin, ja Face ID -kasvontunnistus avautuu 30 prosenttia nykyistä nopeammin.

Uusi pimeätoiminto Dark Mode näyttää kirkkaat elementit näytöllä mustina, mikä vähentää silmien rasittumista hämärässä kuvattaessa.

Uutuustoiminnot tulevat myös iPadeihin, jonka uusi käyttöjärjestelmä on nimeltään iPadOS ja joka pitkälti muistuttaa iOS:ää. Sen avulla voidaan entistä paremmin tehdä monia asioita samanaikaisesti.

Käyttöjärjestelmät ovat päivitettävissä syksyllä.

Lue myös: Näin uudet iPhone-mallit eroavat toisistaan

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!