iPhone 13.

Uusissa iPhone-puhelimissa on monia toimintoja, joiden avulla luomme mm. upeita muotokuvia, mukaansatempaavia videoita ja yksityiskohtia, joita emme ole ennen nähneet.

© Apple

Nyt tulee iPhone 13 -puhelin – älypuhelinkuvaajalle se merkitsee hyviä uutisia

Apple on juuri esitellyt neljä uutta iPhone 13 -mallia. Uudet älypuhelimet tarjoavat aivan uusia kameramahdollisuuksia, ja akkukestoa on parannettu entisestään.

torstai 16. syyskuuta 2021 teksti C. Trant

Kun maailman suurin tekniikkayritys ilmoitti, että uusia tuotteita on tulossa, koko maailma ja tietysti myös Digikuva odottavat mielenkiinnolla, mitä Applella on tarjottavaa.

Tällä kertaa Apple esitteli seuraavan iPhonen, nimittäin uudet iPhone 13 -mallit, joissa on paljon uusia mielenkiintoisia ominaisuuksia. 

Puhelimen kääntöpuolella olevilla kameroilla on nimittäin valtavat ohitukset, mikä tarjoaa aivan uusia kuvausmahdollisuuksia.

iPhone 13 Pro Max -puhelimessa on täysin uusi ultralaajakulma

Tässä neljä uutta iPhone 13 -mallia, jotka esiteltiin:

  • iPhone 13
  • iPhone 13 Mini
  • iPhone 13 Pro
  • iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 Pro -mallit ovat valokuvauksen kannalta kiinnostavimpia. Ne ovat nimittäin saaneet suuren päivityksen kamerajärjestelmäänsä.

iPhone 13 Pro ja iPhone Pro Max ovat saaneet päivitetyt takakamerat. Kuten iPhone 12 -malleissakin, niissä on edelleen kolme 12 megapikselin anturia.

Ensisijaisessa 12 megapikselin kennossa on F1.5-aukko. Kamerassa on myös 12 megapikselin kenno ja teleobjektiivi mahdollistaen 3x optisen zoomin.

Kolmannen kennon tarkkuus on 12 megapikseliä ja siinä on F1.8-aukko.

Uutuutena Pro-malleissa on nyt myös sisäänrakennettu makrotoiminto, jonka avulla voit ottaa makrokuvia vain kahden senttimetrin päässä kuvauskohteesta.

Lisäksi täysin uusi kuvakenno varmistaa, että uudet älypuhelimet pystyvät vangitsemaan jopa 47 prosenttia enemmän valoa. Siten heikossa valossa kuvattaessa saadaan enemmän yksityiskohtia mukaan.

> Lue myös: Tässä on tämän hetken paras kännykkäkamera

Uusissa iPhone 13 -malleissa on hienovaraisia muutoksia, mutta niitä on etsittävä. 13 muistuttaa nimittäin paljon 12:ta. 

© Apple

iPhone 13:n videokuva on edeltäjiään terävämpi

Kun kuvaat videokuvaa uusilla iPhone 13 -malleilla, voit käyttää uutta Cinematic Mode -tilaa, joka helpottaa siirtymistä tarkentamiesi kohteiden välillä.

Apple on muun muassa helpottanut keskittymistä pisteestä toiseen ilman, että videoiden keskittyminen muuttuu huomattavasti.

Voit tehdä muotokuvistasi helpommin täydellisiä

Uudet iPhone 13 -mallit tarjoavat myös uusia mahdollisuuksia täydellisten muotokuvien ottamiseen. 

Päivitetty Night Mode -tila, joka muun muassa tehostaa värejä, ja HDR 4, joka luo kontrastia ihmisten ja taustan välille, helpottaa veitsenterävien muotokuvien saamista ja taustan sumenemista.

Lisäksi uusissa älypuhelimissa on useita valokuvaustyylejä – eräänlaisia presettejä – jotka helpottavat muotokuvien personoimista.

Uusien iPhone 13 -mallien kuva on entistäkin parempi heikossa valaistuksessa. 

© Apple

Uusi akku takaa pidemmän käyttöiän 

iPhone 13 -mallien akkua on myös uudistettu huomattavasti.

Apple kertoo, että iPhone 12 Mini -puhelimeen verrattuna iPhone 13 Mini kestää 1,5 tuntia pidempään ennen kuin virta loppuu.

iPhone 13:n, Pro:n ja Pro Maxin akkukestoa on pidennetty 2,5 tuntiin verrattuna vastaaviin iPhone 12 -malleihin. 

Jos olet Digikuvan tilaaja, voit käyttää Etunurkaa, jossa tutustumme mahdollisimman pian kaikkiin tässä artikkelissa kuvattuihin uusiin toimintoihin.

Milloin voin ostaa uusia iPhone 13 -malleja?

Voit ostaa uusia iPhone 13 -malleja 24. syyskuuta alkaen, mutta kaikkia neljää älypuhelinta on mahdollista tilata ennakkoon jo 17. syyskuuta.

Hinta? 

  • iPhone 13 Pro 6,1" on saatavana alkaen 1 179 eurosta.
  • iPhone 13 Pro Max 6,7" on saatavana alkaen 1 279 eurosta.
  • iPhone 13 Mini 5,4" on saatavana alkaen 829 eurosta.
  • iPhone 13 6,1" on saatavana alkaen 929 eurosta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!