Raw-sovelluksia iPhone 7:lle

Raw-sovelluksia iPhone 7:lle

Nyt on iOS 10 -käyttöjärjestelmään saatavana useita sovelluksia, jotka mahdollistavat raakakuvien ottamisen iPhonella ja iPadilla.

tiistai 13. joulukuuta 2016

Nyt on iOS 10 -käyttöjärjestelmään saatavana useita sovelluksia, jotka mahdollistavat raakakuvien ottamisen uusimmilla iPhone- ja iPad- malleilla, kuten iPhone 7:llä.

Applen oma sovellus ei pysty vieraiden valmistajien tekemien kamerasovellusten tapaan tallentamaan eikä avaamaan raakakuvatiedostoja.

Raw-formaatti eli raakakuva sisältää kaiken sen kuvainformaation, jonka kameran kenno on rekisteröinyt kuvaushetkellä. Jpg-kuvatiedosto, joita mobiililaitteet yleensä tuottavat, on pakattu, häviöllinen tiedostomuoto, jonka kuvainformaatiosta osa on jo hävinnyt.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Se, mikä sovellus kannattaisi valita, riippuu siitä, millaisia ominaisuuksia iPhone-kameralta odottaa ja millaisia kohteita kuvaa.

Kokosimme listan parhaimmista iOS-kamerasovelluksista, joilla saa raakakuvia.

> Lue myös: Näitä viittä jäimme kaipaamaan iPhone 7:ssä

Camera Obscura, raw konverter til iPhone eller iPad

Obscura Camera tarjoaa monia kamera-asetuksia ja tehostesuotimia kuviin, joita voi käyttää heti kuvaushetkellä. Hinta noin 6 euroa.

Manual raw konverter til iPhone eller iPad

Manual on yksi suosituimmista ja helppokäyttöisimmistä kamerasovelluksista, joka niin ikään tarjoaa monia säätömahdollisuuksia. Hinta vajaat 4 euroa.

> Lue myös: Parhaat ilmaisohjelmat kuvankäsittelyyn

ProShot raw konverter til iPhone eller iPad

ProShot sisältää runsaasti erilaisia kuvaustoimintoja ja miellyttävän käyttöliittymän. Omat säädöt voidaan tallentaa seuraavaa kuvauskertaa varten. Hinta vajaat 4 euroa.

Lightroom for iOs

Lightroom mahdollistaa raakakuvaamisen sekä myös himmenninaukon, ISO-herkkyyden ja suljinajan säätämisen tietyin rajoituksin. Voidaan integroida muihin saman käyttäjän Lightroom-liittymiin, esim. tietokoneen ohjelmaversioon, jos käyttäjä on Adobe CC -tilaaja. Tätä lukuun ottamatta ilmainen.

> Lue myös: Raakakäsittelyä Lightroom Mobilella iOS 10:ssä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!