Apple iPhone X

Uudessa iPhone X:ssä on valovoimainen kaksoiskamera.

© Apple

Tähän pystyvät iPhone 8:n ja iPhone X:n kamerat

Apple on esitellyt kolme uutta älypuhelinmallia. Tässä niiden kameroiden tärkeimmät ominaisuudet.

tiistai 12. syyskuuta 2017 teksti Kristoffer Engbo

Vastaus on: ei erityisen paljoa. Applen uusien älypuhelinten kamerat eivät ole kokeneet suuria uudistuksia verrattuna iPhone 7:ään. Sekä iPhone 8:n että iPhone 8 Plussan valovoima ja kuvatarkkuus eli resoluutio ovat samat kuin edeltäjässä, mutta ainakin optiikkaa on kehitelty.

Puhelimissa on uudet kuvaprosessorit, minkä pitäisi tarkoittaa mm. entistä parempilaatuisia HDR-kuvia sekä nopeampaa automaattitarkennusta heikossa valossa. Lisäksi kuvakohinaa syntynee entistä vähemmän. Kuvakenno on entistä isompi ja nopeatoimisempi, ja valmistajan mukaan se pystyy vangitsemaan 83 prosenttia enemmän valoa kuin edeltäjämallin kenno.

Apple iPhone 8 Plus ja iPhone 8

IPhone 8 Plussassa on 5,5 tuuman ja iPhone 8:ssa 4,7 tuuman näyttö.

© Apple

Uudistuneessa salamassa on Slow Sync -asetus, joten sen käyttö voidaan yhdistää melko pitkiinkin valotusaikoihin. Näin kuvan tausta valottuu oikein eikä jää mustaksi, kuten salamakuvissa usein, ja salama valaisee etualan sekä pysäyttää samalla siinä olevien kohteiden liikkeen.

Isommassa iPhone 8 Plus -mallissa on edeltäjänsä tavoin kaksoiskamera sekä parannettu muotokuvaustoiminto, joka osaa tehdä kohteesta terävän ja sumentaa taustan entistä tehokkaammin. Lisäksi muotokuviin voidaan nyt luoda myös erityisiä valotehosteita.

Apple iPhone 8 Plus ja iPhone 8 kylvyssä

IPhone 8 ja iPhone 8 Plus hylkivät vettä ja likaa.

© Apple

Videopuolella voidaan nyt tehdä Full HD -laatuisia hidastuksia 240 kuvan sekuntinopeudella ja 4K-laatuisia hidastuksia 60 kuvan sekuntinopeudella. IPhone 8 ja iPhone 8 Plus tulevat myyntiin tämän kuun lopussa.

Hyviä selfie-kuvia iPhone X:llä

IPhone X eli iPhone 10 on Applen älypuhelinten uusi huippumalli. Siinä on iPhone 8 Plussan tavoin 12 megapikselin kaksoiskamera, mutta uutuusmallissa molemmissa niistä on kuvanavakain, ja nk. teleobjektiivin valovoima on F2,4. IPhone 8 Plus -mallissa se on F2,8.

IPhone X

Etupuolen kameran yhteydessä on kasvojentunnistus, jolla iPhone X avautuu.

© Apple

IPhone X:n näyttö ulottuu lähes puhelimen reunaan asti, ja koko laitteen kohutuin uutuusominaisuus on kasvojentunnistus, jonka avulla laite avautuu. Tätä tekniikkaa hyödynnetään myös selfie-kuvie etupuolen kameralla kuvattaessa. Selfie-kuviin on nyt helppo saada sumea tausta ja valotehosteita. IPhone X tulee myyntiin marraskuussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!