Tee älypuhelimelle jalusta ilmaiseksi

Video: tee älypuhelimelle jalusta

Jos älypuhelimeesi ei ole olemassa pöytäjalustaa, tee se itse. Ohjeet näet videolta.

torstai 18. elokuuta 2016

Jos haluat kuvata älypuhelimella jalustalta, ei jalustan tarvitse olla kallis ja monimutkainen – sen voi tehdä omin käsin.

Tarvitset vain kertakäyttöisen kahvimukin, sakset ja mattoveitsen; näillä eväillä syntyy kätevä jalusta, jonka avulla voit kuvata vaikkapa seuraavan Youtube-videosi, ottaa maisemakuvan illan hämärässä ilman, että kamera tärähtää, tai kuvan, jossa olet itsekin mukana.

Videolla näytämme, kuinka vaivattomasti jalusta syntyy.

Tekotarpeet:

  • Riittävän vankka kertakäyttömuki, joita saa kahviloista ja kioskeista

  • Mattoveitsi

  • Sakset

Leikkaa keskelle kupin pohjaa koko pohjan halkaiseva, puhelimen reunan levyinen (7–8 mm) aukko ja aseta kännykkä siihen. Puhelin tulee voida laittaa sekä pysty- että vaaka-asentoon.

Juuri nyt voit saada kolme objektiivia puhelimeesi erikoishintaan Digikuva-lehden mukana. - Lue lisää täältä.

Parempi kamera on takapuolella

Muista, että puhelimen takapuolella oleva kamera ottaa paljon laadukkaampia kuvia kuin etupuolella oleva selfie-kamera. Näin myös selfie- ja ryhmäkuvista tulee teknisesti mahdollisimman hyviä.

Jos haluat itse olla kuvassa, käytä kamerasovelluksen itselaukaisinta, kun kamera on jalustalla. Jotkut kamerat voidaan laukaista myös äänen avulla, kuulokkeen kautta.

Itse tehtyä jalustaa ei kuitenkaan kannata käyttää tuulisessa säässä, koska se ei ole kovinkaan tukeva. Toisaalta se on halpa, helppotekoinen ja takuulla yhteensopiva kaikkien puhelinmallien kanssa.

> Katso myös, kuinka syntyy valokuvaajan heijastin aivan tavallisista kodin tarpeista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!