Tee heijastin itse

Tee heijastin itse ja säästä rahaa

Heijastin on lähes välttämätön apuväline esimerkiksi muotokuvauksessa. Nyt näytämme, kuinka heijastin tehdään itse helposti ja halvalla.

tiistai 9. elokuuta 2016

Makro- ja muotokuvauksissa käytettäviä heijastimia on myytävänä monen kokoisia, hintaisia ja laatuisia.

Mutta oma heijastin syntyy yllättävän helposti, ja rahaa säästyy huomattavasti.

Itse tehty valokuvaajan heijastin ei saa olla kovin suuri, koska sitä ei voi taittaa tai laittaa kasaan kuten monille kaupoista saatavana oleville malleille voi tehdä – varsinkaan, jos sitä tulee voida kuljettaa.

Heijastimen tekotarpeet:

  • Kestävä levy, esim. styroxia

  • Alumiinifoliopaperia

  • Liimapuikko

  • Teippirulla

Vaihe 1: Leikkaa paperi levyyn sopivaksi. Jätä reunoille hieman ylimääräistä paperia, jotta voit taittaa sen pahvin reunojen ylitse.

Vaihe 2: Levitä kerros liimaa tasaisesti koko levyn alalle.

Vaihe 3: Levitä paperi huolellisesti levyn pinnalle. Ota avuksi toinen ihminen ja ikkunalasta, jonka avulla paperi kiinnitetään tasaisen kiiltäväksi painamalla ja vetämällä keskeltä reunoja kohti. Tämän vaiheen on onnistuttava kerralla.

Vaihe 4: Leikkaa paperin reunat sopiviksi ja taita ne levyn reunan yli. Kiinnitä ne vielä teipiltä joka puolelta, jotta ne eivät irtoa.

Bonusvinkki: Jos levyn kääntöpuoli on valkoinen, voi sitäkin käyttää heijastimena. Kirkkaalla auringonpaisteella hopeapuoli voi heijastaa valoa jopa liikaa, jolloin valkoinen puoli voi olla sopivampi apuväline.

Oheisella puolen minuutin videolla näytämme, kuinka homma sujui meiltä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!