Panasonic Lumix S1R

Panasonic Lumix S1R on yksi uusista, kiinnostavista kameroista.

© Panasonic

Kiinnostavia kameroita tulevalle vuodelle

Markkinoille on pian tulossa monella tapaa mielenkiintoisia kameroita. Nyt paljastamme omat kamerauutuuksiin liittyvät odotuksemme.

Tänä vuonna Canon ja Nikon vihdoin esittelivät peilittömät kinokoon järjestelmäkameransa, ja vuosi 2018 toi mukanaan myös muita kiinnostavia kameroita.

Ensi vuodesta näyttää tulevan vähintään yhtä mielenkiintoinen, ja jo nyt tiedämme, mitä kiinnostavia kamerauutuuksia 2019 tuo tullessaan. 

Lue tärppimme täältä. 

Panasonicin uusi kinokoon kamera

Panasonic julkisti ensimmäisen digitaalisen peilijärjestelmäkameransa vuonna 2007, ja siitä asti se on pitäytynyt Four Thirds -kennokoossa, jonka mitat ovat 17,3 x 13 mm.

Mutta Panasonic julkisti Photokina-messuilla syyskuussa peräti kaksi kinokoon kameraa, Lumix S1:n ja Lumix S1R:n.

Kameroissa on nk. L-kiinnitys, johon käyvät Leican ja Sigman objektiivit. 

Panasonic Lumix S1 ja S1R ovat tulossa markkinoille tällä tietoa keväällä, ja me testaamme ne niin pian kuin mahdollista.

Peilittömien yleistyminen jatkuu

Sony hallitsi peilittömien kinokoon järkkäreiden markkinoita pitkään, mutta tänä vuonna myös Panasonic sekä Canon ja Nikon kiilasivat tähän markkinarakoon uutuuksillaan Canon EOS R sekä Nikon Z 6 ja Nikon Z 7.

Jää nähtäväksi, kuinka Sony vastaa tähän ja miten taas Canonin ja Nikonin hyvin alkaneet matkat jatkuvat tästä.

Zeissin ensimmäinen digitaalikamera: ZX1

Zeiss ZX1

Tulevassa Zeiss ZX1:ssä on suuri 4,3 tuuman kosketusnäyttö.

© Zeiss

Yksi suurimmista yllätyksistä syyskuisilla Photokina-messuilla oli Zeissin ensimmäinen digitaalikamera ZX1, joka tulee myyntiin ensi vuonna.

Zeiss ZX1 on kinokoon kompaktikamera, jossa on 35 millin kiinteä, F2-valovoimainen objektiivi.

Huomiomme kiinnittyi erityisesti Zeiss ZX1 -kameraan, jossa on integroituna Lightroom-raakamuunninohjelma. Muistikorttia ei ole, mutta kamerassa on 512 Gt muistia valokuville.

Meitä kiinnostaa kovasti, kuinka hyvin Lightroom toimii tässä kamerassa.

Olympuksen seuraava siirto

Olympus ei tehnyt mainittavampia kamerajulkistuksia vuonna 2018. Ainokaiseksi jäi PEN E-PL9, joka on sekin aiemman mallin päivitys. 

Sillä välin suuret kilpailijat ovat esitelleet uusia kameroita, joissa on kinokoon kenno tai vielä suurempi.

Huhujen mukaan Olympukselta on tulossa uusi huippumalli Micro Four Thirds -kameroiden sarjaan, mutta Olympus on pian ainut iso kameravalmistaja, joka ei tee kinokoon tai sitä suuremman kennokoon kameroita.

Arvaatko, mitkä ovat 25 vuoden 2018 suosikkituotettamme?

Digikuvan uusimmassa numerossa 1/2019 kerromme, mitkä olivat mielestämme vuoden 2018 parhaat valokuvaustuotteet, jos kuunnellaan myös sydämen ääntä. 

Olemme tarkastelleet tämän vuoden tuotteita ja valitsimme suosikkimme kiinnostavien ominaisuuksien, hyvien ideoiden ja laadun perusteella. 

Tilaajamme voivat katsoa Etunurkasta, mitkä laitteet valitsimme Vuoden tuotteiksi. Selasimme tekemiämme testejä ja teimme yhteenvedon, johon kannattaa käydä tutustumassa. 

> Hanki itsellesi kuvaustakki, jonka myös Digikuvan päätoimittaja on todennut hyväksi. 

Takki on kulutusta kestävää ribstop-materiaalia, ja siinä on kuitutäyte. Kevyt ja tehokkaasti eristävä täyte pitää sinut lämpimänä koko lenkin ajan. 

Nyt saat laadukkaan kevyttoppiksen ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän takin arvo on 75 euroaTutustu tarjoukseen! 

25 favoritter i Digital FOTO

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!