Canon EOS 90D

Pääsimme kokeilemaan Canon EOS 90D -kameraa. 

© Digikuva

Canon jatkaa peililinjalla – EOS 90D suunnattu luontokuvaajille

1/16 000 sekunnin valotusaika on yksi Canon EOS 90D:n ominaisuuksista, jotka varmasti kiinnostavat luonto- ja urheilukuvaajia. Lisäksi Canon on esitellyt kaksi uutta objektiivia.

torstai 29. elokuuta 2019 teksti S. Winter

Canon julkisti vastikään kaksi kameraa, EOS 90D:n ja EOS M6 Mark II:n, jotka tulevat markkinoille syyskuun lopussa. 

Samalla kun koko muu kamerateollisuus panostaa peilittömiin, Canon jatkaa peilijärjestelmäkamerakameroinsa kehittämistä, mistä APS-C-koon EOS 90D on oiva osoitus.

Kevyt runko ja iso otekahva

Kamerassa on elektroninen suljin, ja kenties mielenkiintoisin tekninen seikka onkin lyhin valotusaika, 1/16 000 sekunti, sekä sarjakuvausnopeus: 10 kuvaa sekunnissa jatkuvalla tarkennuksella ja 11 kuvaa sekunnissa suorakatselun kautta. 

Nämä ominaisuudet kaiketi kiinnostavat luonto- ja urheilukuvaajia, jotka ovat aikeissa päivittää edellisen kameransa. Resoluutio on 32,5 megapikseliä, mikä on huomattavasti enemmän kuin 80D:n vastaava, jonka on 24,2 megapikseliä. 

Kamera on myös saanut suuren otekahvan tasapainon parantamiseksi etenkin suuria ja raskaita zoom-objektiiveja ajatellen, ja uutuusmallissa on myös samanlainen monivalitsin kuin Canonin ammattikameroissa. 

Emme ole vielä ehtineet kokeilla kameraa kunnolla, mutta ensivaikutelma on, että sitä on kevyempi ja helpompi käsitellä kuin edeltäjäänsä.

Uutisemme Canon EOS 90D- ja EOS M6 Mark II -malleista löytyy täältä

Kaksi uutta objektiivia ja kaksi lisää myöhemmin

Jos olet sijoittanut peilittömään R-järjestelmään tai aiot tehdä niin, tässä tulee hyviä uutisia: Canonilla on kaksi uutta objektiivia, 15-35 mm F2.8L ja 24-70 mm F2.8L. Niiden myötä EOS R:n ja RP:n käyttäjät saavat kaksi tarpeellista ja valovoimaista zoomia. 

Myöhemmin tänä vuonna markkinoille tuodaan myös kaksi muuta objektiivia, 70-200 mm F2.8L ja 85 mm F1.2L. Jos viimeksi mainittu kuulostaa tutulta, se johtuu siitä, että tämä polttoväli on jo R-järjestelmässä. 

Uusi 85 mm F1.2L:n ominaisuus on DS, joka tulee sanoista Defocus Smoothing ja tarkoittaa Canonin mukaan entistä pehmeämpää bokehia eli taustasumennusta.

> Lue myös: Suuri opas objektiivin valintaan

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!