Canon täydentää kameramallistojaan

Canonin kompaktikameroiden uusi huippumalli on PowerShot G1 X Mark II. Perässä tulee joukko edullisempia malleja melkein joka lähtöön.

perjantai 14. helmikuuta 2014

Canon on julkistanut seuraajan suositulle ja testeissä menestyneelle PowerShot G1 X –mallille. Toukokuussa kauppoihin tuleva Canon PowerShot G1 X Mark II voi ylpeillä kuvakennolla, joka on peräti 4,5 suurempi kuin ne, joita kalleimman hintaluokan kompaktikameroissa yleensä käytetään. Kyseessä on 12,8 megapikselin cmos-kenno, jonka ISO-herkkyysalue on 100–12 800. Kennon toimintaa tukee Canonin Digic 6 -prosessori, joten hyvien kuvien ottaminen onnistuu hämärässäkin ilman salamaa.

Kameran optinen zoom vastaa kuvakulmaltaan kinokoon polttovälialuetta 24–120 mm. Himmenninlehtiä on yhdeksän, ja valovoima on F2–F3,9. PowerShot G1 X Mark II:ssa on 31 tarkennuspistettä. Runko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja kuoret alumiinista. Kolmituumainen kosketusnäyttö kääntyy 180 astetta ylös ja 45 astetta alas. Canonin G-sarjan kamerassa on nyt myös ensimmäistä kertaa wi-fi- ja NFC-yhteysominaisuudet. PowerShot G1 X Mark II tulee myyntiin toukokuussa suositushintaan 949 euroa.

Canon on tällä viikolla julkistanut koko joukon muitakin kameramalleja. Aloitteleville kuvaajille suunnattu EOS 1200D on ensimmäinen järjestelmäkamera, jonka käyttöä helpottaa uusi EOS Companion -sovellus. Kamerassa on 18 megapikselin cmos-kenno ja Digic 4-prosessori. Malli tulee myyntiin maaliskuussa ja hinta on 549 euroa. Erittäin ohut, 30-kertaisella zoomilla varustettu Canon-kamera on PowerShot SX700 HS tulee myyntiin maaliskuussa 369 euron hintaan. Kevätmalliston lujatekoinen uutuus on vesitiivis kompaktikamera PowerShot D30, jolla voidaan kuvata vedenpinnan alla 25 metrin syvyydessä. Se tulee myyntiin huhtikuussa, ja suositushinta on 339 euroa. PowerShot S-sarjan uusin tulokas on puolestaan pieni PowerShot S200, joka tarjoaa helpot käsisäädöt ja modernin muotoilun. Hinta on 319 euroa. Ixus-mallistoon tulee kolme uutta helppokäyttöistä kompaktikameraa: Ixus 155, Ixus 150 ja Ixus 145.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!