Light L16

Erikoisrakenteisessa Light L16 -kamerassa on 16 objektiivia ja yhtä monta kuvakennoa.

© Light

Katso 16-objektiivisella kameralla otetut kuvat

Amerikkalainen Light on esitellyt L16 -kameran, jossa on 16 objektiivia ja kuvakennoa. Tämä ratkaisu tarjoaa uusia mahdollisuuksia pienestä koosta huolimatta. Light on myös julkistanut L16:lla otettuja täyden koon kuvia.

torstai 3. elokuuta 2017 teksti K. Engbo

Amerikkalaisfirma Light on esitellyt L16 -kameran, jossa on 16 objektiivia ja kuvakennoa.

Lightin mukaan uutuuskameralla saa yhtä hyvälaatuisia valokuvia kuin ammattitason peilijärjestelmäkameroilla, vaikka tämä kamera on niitä paljon pienempi. Yhtiö on nyt julkistanut L16:lla otettuja täyden resoluution kuvia.

Laivan hylky

Light on julkistanut muun muassa tämän L16:lla otetun kuvan.

© Courtesy: Light

Kameran resoluutio eli kuvatarkkuus on vähintään 52 megapikseliä, mutta se vaihtelee. Alla olevan muotokuvan resoluutio on 81 megapikseliä. Voit katsella kuvia suuritarkkuisina, kun avaat ne Lightin kuvagalleriasta.

Kuubalainen karjapaimen

Lightin kuubalaisesta karjapaimenesta ottamassa kuvassa näkyy, miten L16 voi sumentaa etualaa ja taustaa.

© Courtesy: Light
Horseshoe Bend

Light on myös julkaissut Horseshoe Bendissä, Arizonassa ottamansa kuvan.

© Courtesy: Light

Äkkiseltään L16:lla otetut kuvat näyttävät laadukkailta, ja muotokuvasta voi huomata, että kamera on sumentanut kuvan taustaa sopivasti. Kun kuvaa suurennetaan zoomaamalla 100 prosentin kokoon kuvankäsittelyohjelman avulla, voidaan huomata, ettei yksityiskohtien toisto ole aivan kalliimpien peilijärjestelmäkameroiden tasoa, vaikka resoluutio on hyvin suuri.

Kameran 16 kuvausyksiköstä viisi vastaa polttoväliltään 28 mm:ä ja aukkoa F2, toiset viisi 70 mm:ä ja aukkoa F2 sekä kuusi 150 mm:ä ja aukkoa F2,4.

Kymmenen yksikön kuvat yhdistetään yhdeksi kuvaksi, minkä ansiosta kuvakohina vähenee ja dynaaminen sävyalue kasvaa, samoin kuin kuvakoko, joten kuvaa voidaan zoomata yli viisi kertaa suuremmaksi ilman, että kuvanlaatu kärsii. Tarkennusta ja syvyysterävyyttä voidaan muuttaa kuvan ottamisen jälkeenkin. Ensimmäiset L16-kamerat ovat valmistajan mukaan lähteneet etukäteistilaajille, mutta varsinaisesti myyntiin kamerat tulevat myöhemmin, eikä hintaa ole tiedossamme.

Light on tehnyt kamerasta videon, joka on katsottavissa alla.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!