Mies muokkaa videota tietokoneellaan.

Videoiden muokkaamiseen on useita ilmaisia vaihtoehtoja. Tässä tutustumme sekä maksuttomiin että hieman kalliimpiin ohjelmiin.

© Shutterstock

Esittelemme parhaat videonmuokkausohjelmat

Videoiden muokkaukseen ei välttämättä tarvita kalliita ohjelmia. On nimittäin useita maksuttomia vaihtoehtoja, jotka ovat vieläpä helppokäyttöisempiä. Autamme sinua valinnassa.

maanantai 1. marraskuuta 2021 teksti C. Trant

Videonmuokkausohjelmaa valittaessa on hyvä kiinnittää huomioita moneen seikkaan.

Eri ohjelmien välillä on suuria eroja hinnassa, käyttäjäystävällisyydessä ja työkalujen määrässä.

Autamme sinua valinnassa. Tässä artikkelissa kerromme seuraavista aiheista:

> Lue myös: Parhaat kamerat videokuvaukseen

Videoiden muokkausohjelma, jossa on erilaisia ääni- ja videoleikkeitä.

Kaikille videonmuokkausohjelmille on yhteistä se, että voit lisätä erilaisia ääni- ja videoleikkeitä aikajanalle, siirrellä niitä vapaasti ja kertoa haluamasi tarinan.

© Shutterstock

Videoiden muokkausta aloittelijoille

Saat käyttöösi ilmaisen videonmuokkausohjelman tietokoneellesi riippumatta siitä, onko kyseessä PC vai Mac. 

Näiden videonmuokkausohjelmien haittapuolena voi kuitenkin olla ohjelmien yksinkertaisuus ja rajallisuus, jos haluat muokata videokuvaa juuri tietyllä tavalla.

Niillä voi kuitenkin saada hyvältä näyttäviä tuloksia. 

Windowsin Video Editor

Video Editor on uusi, Movie Makerin jälkeen Windowsissa käyttöön otettu videonmuokkausohjelma.

Video Editorin saa aina ostaessaan Windows-käyttöjärjestelmällä varustetun tietokoneen, ja ohjelma täyttää videonmuokkauksen perustarpeet.

Video Editorilla voi luoda helposti kokonaisia videoita tai elokuvia. Ohjelmassa on mahdollisuus lisätä ääniä ja siirtymiä, ja myös alkuperäistä ääntä voi muokata nopeasti.

Apple iMovie Macille

Apple iMovie sisältyy ilmaisena kaikkiin Mac-tietokoneisiin. Se on erittäin yksinkertainen ja helppokäyttöinen ohjelma videoiden muokkaukseen.

iMovien etuna on, että se on ammattitasoisen Final Cut Pro -videonmuokkausohjelman yksinkertaisempi pikkuveli. 

Tästä voi olla hyötyä, jos tiedät jo nyt, että haluat myöhemmin kehittyä videoiden muokkaamisessa.

Apple iMovie erottuu selkeydellään, helppokäyttöisyydellään ja monilla toiminnoillaan, joiden avulla videoista voidaan tehdä mielenkiintoisempia.

> Lue myös: Videoiden näyttäminen YouTubessa

Videoiden muokkauksen Export-kuvake.

Sekä Video Editorissa että iMoviessa videot on vietävä muokkauksen jälkeen haluttuun muotoon. Valittavana on useita tiedostomuotoja ja laatuja.

© Shutterstock

Videoiden muokkausta edistyneemmille

iMovie ja Video Editor ovat erittäin hyviä ohjelmia valokuvaajille, jotka ovat aloittelijoita videoiden muokkaamisessa. Usein ei kestä kauaakaan, kun kuvaaja haluaa uusia ominaisuuksia ja muokkausmahdollisuuksia.

Onneksi saatavilla on myös ilmaisia videonmuokkausohjelmia, joissa on enemmän ominaisuuksia ja jotka täyttävät useimpien käyttäjien muokkaustarpeet.

Wondershare Filmora -videoeditori

Wondershare Filmora on maksuton ammattilaisten suunnittelema ohjelma. Siksi se on erittäin hyvä ohjelma, jos haluat perehtyä edistyneempään muokkaukseen.

Videonmuokkausohjelman avulla voit helposti luoda edistyksellisiä tehosteita ja muokata ääntä.

Voit myös käyttää pikakuvakkeita videoiden nopeaan muokkaamiseen.

Wondershare Filmorasta on saatavana ilmainen versio, jolla voit kokeilla ohjelmaa. Jos sinusta tulee todellinen leikkaushirmu, voit päivittää ohjelman maksulliseen versioon, jossa on enemmän toimintoja.

> Lue myös: Timelapse-videon luominen

Videoiden muokkaus DaVinci Resolve -ohjelmalla

DaVinci Resolve on ilmainen. Hyvän muokkausohjelman lisäksi se tarjoaa myös erikoistyökaluja, jotka auttavat värien korjauksessa ja erikoistehosteiden luomisessa. 

Uuden videonmuokkausohjelman käyttöönotossa on kuitenkin alkuun melkoinen opetteleminen. DaVincikaan ei ole poikkeus tästä.

DaVinci tarjoaa paljon enemmän toimintoja kuin esimerkiksi Video Editor tai iMovie. Siksi hyppäys voi tuntua melko suurelta, mutta onneksi ohjelma on varsin helppokäyttöinen. Ohjelman tarjoamat mahdollisuudet ja eri toimintojen sijainnin oppii nopeasti.

videonmuokkausohjelma

Videoiden muokkaamisesta voi helposti tulla monimutkainen työ, jossa käytetään useita video- ja ääniraitoja. Tämä asettaa vaatimuksia videonmuokkausohjelmien käyttäjäystävällisyydelle.

© Shutterstock

Videoiden muokkaamista kokeneille

Videoiden muokkaamiseen erikoistuneet ammattilaiset käyttävät yleensä yhtä erikoisohjelmaa, joka täyttää videoiden muokkauksen erityistarpeet. 

Usein kyse on myös makuasioista ja tottumuksista.

Olemme löytäneet kaksi ohjelmaa, joilla voit leikata Hollywood-elokuvan tai luoda kotivideon, jossa on ammattimainen leikkaus ja upeita tehosteita.

Final Cut Pro 

Myös Apple tarjoaa mahdollisuuden videoiden ammattimaiseen muokkaamiseen. Programmet Final Cut Pro  on Apple iMovien ammattimainen versio. 

Myös suhteellisen uudet käyttäjät voivat käyttää sitä videoiden muokkaamiseen, sillä leikkeet on helppo asettaa paikalleen hiirellä.

Aikajanan hallinta on helppoa, sillä videoleikkeet leikkautuvat ja siirtyvät automaattisesti, jos esimerkiksi haluaa sijoittaa videoleikkeen aikajanalla ennestään olevan kahden leikkeen väliin.

Adoben ohjelman tavoin Final Cutin opettelu vaatii aikaa, mutta vastaavasti ohjelmasta ei puutu toimintoja. 

Huomaa kuitenkin, että Final Cut Pro maksaa Applen App Storessa noin 300 euroa.

> Lue myös: 3 vinkkiä videoiden äänentoiston parantamiseksi

Adobe Premiere Pro 2020

Adoben Premiere Pro 2020 -muokkausohjelman mahdollisuudet eivät lopu kesken. Ohjelma on monien ammattilaisten suosikki, sillä se tukee lukuisia eri tiedostomuotoja ja täyttää ammattilaisten tarpeet.

Emme suosittele Premiere Pro 2020 -ohjelmaa videoiden muokkaamiseen aloittelijoille.

Ohjelman opettelu on varsin vaativaa, ja se maksaa kuukaudessa vähintään 24,79 euroa.

Varmista siis, että ohjelma on oikea sinulle ja tasollesi, ennen kuin investoit videonmuokkausohjelmaan. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!