Mies ja manipuloitu suu
© Shutterstock

3 hauskaa Elements-kikkaa

Photoshop Elements -kuvankäsittelyohjelmassa on lukemattomia vaihtoehtoja valokuvien muokkaamiseen. Jotkut työkalut ovat kuitenkin erityisluontoisia. Tässä tulee kolme hauskaa kuvanmuokkauskikkaa.

keskiviikko 4. maaliskuuta 2020 teksti J. Vestergaard

Photoshop Elements on loistava kuvankäsittelyohjelma, joka työkalujen avulla voidaan helposti säätää kuvista mahdollisimman näyttäviä.

Ohjelma sisältää myös työkaluja, joilla voidaan muokata ja manipuloida kuvista hauskoja ja epätodellisia.

>Tutustu Photoshop Elements -peruskurssiimme täällä!

1. Kuvattavan silmien avaaminen

Yksi onnistuneen muotokuvan edellytys on se, että kuvattavan silmät povat auki. Jos ne ovat olleet kiinni kameran lauetessa, Photoshop Elements voi avata ne.

Valitse Enhance ja Open Closed Eyes.... Etsi ensiksi tietokoneelta verrokiksi kuva, jossa on sama henkilö silmät auki, ja sen jälkeen käsiteltävä kuva, jossa kuvattavan silmät ovat kiinni.

Ohjelma analysoi kuvat ja lisää käsiteltävän kuvan silmäluomiin silmät verrokkikuvan perusteella, jossa henkilöllä on silmät auki.

2. Lisää hymyä huuliin

Jos halutaan manipuloida kasvoja joko hauskanpitoa varten tai muusta syystä, Elementsillä se onnistuu.

Valitse Enhance ja Adjust Facial Features.... Sitten mallin kasvoja voidaan muokata, esimerkiksi hymyä on mahdollista leventää. Jokainen voi harkita asian eettisyyttä itse.

> Lue myös Suuri Photoshop Elements -opas.

nainen isonnettu suu

Tässä on Photoshop Elements -hymy mennyt vähän leveäksi.

© Shutterstock // Digikuva

3. Tekstin luominen kuviin

Elementsillä voidaan kirjoittaa tekstiä valokuviin, mikä on hyödyllinen ominaisuus esimerkiksi kutsuja tai muita projekteja tehtäessä.

Ohjelmassa on tekstityökalu, jolla voidaan muodostaa rivi tekstiä varten. Valitse Horizontal Type Tool ohjelman vasemmalla puolella olevasta valikosta.

Valitse tekstivalikosta kuvake, jossa T-kirjaimen alapuolella on viiva. Kuvakkeessa lukee Text on Custom Path Tool, kun osoitin viedään sen päälle.

Vedät viiva, jonka päälle tulee teksti. Napsauta sitten hyväksymismerkkiä. Siirrä hiirellä osoitin riville, ja näkyviin tulee merkki, joka aktivoi rivin, jotta voit kirjoittaa siihen. Napsauta riviä ja kirjoita teksti.

> Lue myös: Parhaat ilmaisohjelmat kuvankäsittelyyn

Photoshop Elements

Täällä on piirretty viiva vuoren päälle Text on Custom Path Tool -työkalulla. Viivan päälle kirjoitetaan teksti.

© Shutterstock // Digikuva

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!