Muistikortti kortinlukijassa

Kaikkia muistikortilla olevia kuvia ei yleensä kannata säilyttää. Tässä artikkelissa kerromme, miten kuvia karsitaan tehokkaasti.

3 vinkkiä valokuvien karsimiseen

Autamme sinua karsimaan turhat muistikortilla olevat kuvat tietokoneen tallennustilan säästämiseksi.

maanantai 20. joulukuuta 2021 teksti K. Engbo

Uusia kuvia muistikortilta siirrettäessä ei yleensä kannata tallentaa kaikkia kuvia. Kuvien karsiminen säästää tilaa ja helpottaa oikeiden kuvien löytämistä myöhemmin. Tässä on vinkkejä, joiden avulla huonoimmat uudet valokuvat voidaan karsia tietokoneen ääressä.

>Lue myös: Näin otat täydellisen profiilikuvan

1. Karsi kuvat heti

Säilytettävät kuvat kannattaa valita, kun kuvaustilanne on vielä tuoreena muistissa. Esimerkiksi epätarkka kuva kannattaa joskus säilyttää, koska tilanne oli hauska, ja muutaman kuukauden päästä se olisi jo unohtunut. 

Tarpeettomat kuvat kannattaa siis poistaa heti, kun tilanteet ovat vielä tuoreina muistissa. 

2. Vähennä kaksoiskappaleita

Me täällä Digikuvassa otamme yleensä aivan liian monta kuvaa samasta kohteesta samasta paikasta, joten muistikortille tulee paljon lähes identtisiä kuvia. 

Tällöin lähes samanlaiset kaksoiskappaleet kannattaa poistaa.

Compare-toiminto Lightroomissa

Kaksoiskappaleita voi verrata Lightroomin Compare-toiminnon avulla. Kun Library-moduulissa valitaan ensimmäinen verrattava kuva ja painetaan C, kuva näkyy seuraavan kuvan vieressä.

3. Poista kahdessa vaiheessa

Kuvat kannattaa tarkistaa kahdessa vaiheessa. Ensin kokonaisina ja toisella kierroksella 100 prosenttiin zoomattuna.

Kuvan sommittelu kannattaa tarkistaa koko kuvan ollessa näytössä. Onko kuvasta jäänyt jotakin ulkopuolelle, kuten vaikkapa kirkontorni? 

Tarkista myös kasvonilmeet ja asennot ihmisistä otetuissa kuvissa sekä kuvien tekninen laatu, esimerkiksi tärähtäneet kuvat kannattaa poistaa.

>Katso video: Näin teet valinnat erittäin tarkasti Lightroomissa

Terävyyden ja yksityiskohdat voi tarkistaa parhaiten zoomaamalla kuvan 100-prosenttiseen näkymään. Samalla näkee, onko kuvissa liikaa kohinaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!