nainen käsittelee kuvia ACDSee

Digikuvan tilaajana voit maksutta käyttää ACDSee Photo Studio Ultimate 2018:aa vuoden 2021. Lataa Etunurkasta tammikuussa.

© Shutterstock

5 hyvää syytä käyttää ACDSee Photo Studio Ultimatea

Digikuvan toimituksessa käytämme lähes päivittäin ACDSee Photo Studiota. Se on todella hyvä ja monipuolinen ohjelma, jossa yhdistyvät Lightroomin ja Photoshopin parhaat puolet kuvien järjestelyssä ja muokkauksessa.

maanantai 4. tammikuuta 2021 teksti C. Trant

Vi har på redaktionen fået et nyt yndlingsprogram, når vi redigerer vores billeder. ACDSeessä yhdistyvät Lightroomin ja Photoshopin parhaat puolet. 

Tässä viisi syytä ottaa ohjelma haltuun.

1. Kuvakokoelman katselun selkeys

ACDSee Photo Studio Ultimatessa on ominaisuus, jolla voi arvioida omat valokuvat asteikolla 1–5. Voit käyttää toimintoa löytääksesi parhaat kuvasi, ja voit seurata sitä, kuinka pitkälle olet muokannut yksittäisiä kuvia.

Aloita valitsemalla parhaimmat valokuvat joltain ajanjalksolta ja anna niille yksi tähti. Käsittele niitä ACDSeen eri moduuleissa ja anna lopuksi valmiiksi käsittelemillesi kuville viisi tähteä, niin näet tähtimäärästä, kuinka pitkälle mitäkin kuvaa on käsitelty.

> Lue myös: Hyviä ohjelmia kuvankäsittelyyn

ACDSee Manage-osio

Oikealla on kuvien järjestelypaneeli, jossa voit arvioida valokuviasi. Voit myös jakaa ne värikoodeilla ja lisätä avainsanoja, jotta löydät ne helpommin uudelleen.

© ACDSee

2. Kaikki löytyy yhdestä paikasta

Lightroomin tavoin ACDSee Photo Studio Ultimatella hallitaan koko työnkulkua tuonnista järjestelyyn ja kuvankäsittelyyn.

Lisäksi mukana ovat parhaat Photoshopin ominaisuudet – parhaat toiminnot ja työkalut sekä tehosteet ja asetukset yhdessä paikassa.

Yhdellä hiiren napsautuksella voidaan siirtyä niistä asioista, jotka tehtäisiin tavallisesti Lightroomilla, niihin, jotka voidaan hoitaa Photoshopilla.

> Lue myös: Näin poistetaan häiritsevät yksityiskohdat valokuvista

3. Häviötöntä kuvankäsittelyä

ACDSee Photo Studio Ultimate -ohjelmalla työskennellään häviöttömästi. Tämä tarkoittaa, että kuvanmuokkaukset eivät korvaa taikka muokkaa alkuperäisiä kuvatiedostoja, joten huolimattomasti kuvia voi käsitellä huoletta.

ACDSee Photo Studio Ultimatessa on siis helppo palata alkuperäiseen, käsittelemättömään kuvaan ja käsittelyn eri vaiheisiin.

ACDSee develop-osio

Kun olet tehnyt muokkauksen, johon olet tyytyväinen, voit tallentaa sen esiasetukseksi, engl. Preset.

© Shutterstock

4. Mahdollisuus käyttää tasoja

Yksi ACDSeen Develop- ja Edit-osioiden eroista on se, että Edit-osiossa voidaan käyttää tasoja, kuten Photoshopissa.

Jos esimerkiksi käytetään Develop-osion Skin Soften -suodinta, ei voida välttää sen lisäämistä koko kuvaan.

Siksi Edit-moduuli on nerokas, koska siellä voidaan käyttää tasoja ja niiden avulla soveltaa muokkauksia valituilla kuvan alueilla.

>Lataa e-kirjamme 24 kurssia Photoshop-työskentelyyn.

5. Personointimahdollisuus

Edit-moduulissa voi myös tallentaa omat suosikkiasetukset ja käyttää niitä uudelleen. Fiksua tässä on se, että ne voidaan nauhoittaa ja katsella jälkeenpäin, jolloin niiden toistaminen on hyvin helppoa. Niinpä sinun ei tarvitse muistaa tarkalleen mitä säätimiä liikutit mihinkin suuntaan toissaviikolla.

Napauta vain tallennuskuvaketta yläpalkissa, ja kun olet käsitellyt kuvan, voit tallentaa käsittelyn vaiheet napsauttamalla nauhoituskuvakkeen vasemmalla puolen olevaa kuvaketta.

ACDSee Edit-osio

Oikealla näkyvät kaikki tasot, joilla työskennellään.

© ACDSee

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!