Kuvankäsittely meneillään
© Shutterstock/Rawpixel.com

Hyviä ohjelmia kuvankäsittelyyn

Kuvankäsittelyohjelman avulla voidaan valokuva saada näyttämään mahdollisimman edustavalta. Adobe on alan markkinajohtaja, mutta muitakin hyviä vaihtoehtoja on olemassa. Tässä kolme suosikkiamme.

torstai 21. joulukuuta 2017 teksti P. Siersbæk

Valokuvauksen harrastajalla on todella hyviä syitä käyttää uutta ja päivitettyä kuvankäsittelyohjelmaa. 

Uusilla ohjelmilla voidaan yleensä poistaa kohinaa sekä säätää värejä ja kirkkautta paremmin kuin ohjelmilla, joilla on jo joitakin vuosia takanaan. 

Lisäksi päivitetyllä ohjelmalla voidaan myös käyttää uusimpienkin kameroiden raakatiedostoja. Eri kameroiden raakatiedostot eivät nimittäin ole samanlaisia. Siksi uuden kameramallin tullessa markkinoille on myös raakamuunnin päivitettävä, jotta tiedostoja voidaan käsitellä, eivätkä valmistajat aina päivitä vanhempia ohjelmiaan. 

Siksi kuvankäsittelyohjelmaan kannattaa panostaa.

Monia kuvankäsittelyohjelmia tarjolla 

Ei ole mikään salaisuus, että Adobe on pitänyt Photoshop-ohjelmaperheensä kanssa valtaa vuosikaudet, mutta nyt haastajia on enemmän kuin koskaan. 

Useampi valmistaja tarjoaa nyt ohjelmapaketteja, jotka pärjäävät monessa suhteessa Adobelle. Samalla on tullut ohjelmia, joissa on onnistuttu ajattelemaan kuvankäsittely uusiksi uusien toimintojen ja hyvin havainnollisten lähestymistapojen avulla. 

Tässä on kolme hyvää ohjelmaa, jokainen tavallaan kilpailukykyisiä.

1. ACDSee Photo Editor 10

ACDSee Photo Editor 10

Photo Editor 10:n design on havainnollinen, ja tasoilla työskentely on mahdollista.

© ACDSee

Perinteinen kuvankäsittelyohjelma hyvin tiukkaan hintaan. Photo Editor 10:ssä on edistyksellisiä toimintoja, kuten Dehaze ja Magic Wand -merkkaustyökalu, mikä on hieno asia. 

Vakava ja edullinen Elementsin vaihtoehto. Lähes yhtä monipuolinen mutta hidas käyttää.

Hinta: 32 €.

2. Phase One Capture One Pro

Phase One Capture One Pro

Capture One Pron käyttöliittymä on selkeä monine säätömahdollisuuksineen.

© Phase One/Stefano Gardel

Capture One on edistyksellinen ohjelma, joka vetoaa vaativiin harrastajiin ja ammattilaisiin. Kuvat voidaan viedä kamerasta johdon välityksellä suoraan Capture Oneen, ja ne voidaan myös tuoda, kuten Lightroomissa tehdään.

Capture Onessa voidaan voidaan tehdä erittäin tarkkoja säätöjä, joten ohjelmassa riittää mielenkiintoa kenelle tahansa kuvankäsittelijälle.

Uusimmassa ohjelmaversiossa on myös mahdollisuus käyttää tasoja kuten Photoshopissa, ja jos käsittely tapahtuu kosketusnäytöllä, voidaan maalata ja piirtää suoraan näytölle, ja tämä tallentuu omalle tasolleen. Tämä työvaihe voidaan myös siirtää Photoshopiin sellaisenaan.

Hinta: 279 €.

3. DxO PhotoLab

DxO PhotoLab

PhotoLabissa on nyt entistä paljon parempi terävöitystyökalu ja mahdollisuus paikallisten säätöjen tekemiseen, mikä on lainattu Nikiltä.

© DxO

DxO PhotoLab käynnistyy itsestään ja tekee kuville perusasetukset näiden profiilien perusteella. PhotoLabissa (ent. Optics Pro) on kaksi välilehteä, joista päästään niin lajitteluun kuin kuvankäsittelyynkin. 

DxO on tehnyt ison työn laatiessaan profiilit eri kameroille ja objektiiveille. 

DxO PhotoLabissa on nyt entistä paljon parempi terävöitystyökalu ja mahdollisuus paikallisten säätöjen tekemiseen, mikä on lainattu Nikiltä, joka aikaisemmin kuului Googlelle.

Hinta: 149 €.

Lue kuvankäsittelyohjelmatestimme

Miten nämä kolme ohjelmaa menestyivät, selviää uudesta numerostamme 1/2018. 

Parhaat kuvankäsittelyohjelmat

Testissämme vertaillaan 9 kuvankäsittelyohjelmaa käyttömukavuuden ja toimintojen näkökulmasta. Painotimme raakamuuntimen toimintaa.

Laitetestimme löytyvät myös Välineoppaasta.

Hyviä videokursseja kuvankäsittelystä

Pidä silmällä videokurssejamme Etunurkassa, jossa on yli 400 videokurssia Adobe Photoshop Lightroomin, Photoshopin ja Elementsin toiminnoista. Näistä videoista voi oppia kaiken olennaisen kuvankäsittelystä, ja vähän enemmänkin.

Nyt saat 2 Digikuvan numeroa ja 142-sivuisen Photoshop-kirjamme yhteishintaan 14,90. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!