Google Kuvat: Alpaca-suodintehoste
Google Kuvat: uusia käsittelytoimintoja

Google Kuvat hyödyntää tekoälyä

Google on lisännyt kuvapalveluunsa suodintehosteita, joiden vaikutus perustuu tekoälyyn.

torstai 26. tammikuuta 2017

Google Kuvat -palvelussa on nyt 12 automaattista suodintehostetta, joilla valokuvia voidaan sävyttää. Suotimet hyödyntävät tekoälyä: ohjelma analysoi kuvan ja ehdottaa sille erilaisia sävytysvaihtoehtoja.

Google Kuvat löytyy useimmista Android-laitteista sekä tietokoneilla verkkoselainten kautta. Google Kuvat tarjoaa myös mahdollisuuden yksinkertaiseen kuvankäsittelyyn: suodinten lisäksi kuvia voi yksitellen muokata muista kuvankäsittelyohjelmista tutuilla valotus-, kontrasti-, värikylläisyys- ym. liukusäätimillä. Syvä sininen -säätimellä voidaan esim. merimaisemakuvien sinisyyttä korostaa. Myös ihon sävyille on oma säädin, mutta sekin vaikuttaa koko kuvan sävyihin.

Liukusäätimet ja suodintehosteet sekä rajaustoiminto tulevat esiin kynäkuvakkeesta (Muokkaa), joka löytyy käyttöliittymän oikeasta yläreunasta. Kun napsautat keskimmäistä liukusäädinkuvaketta, esiin tulee kolme säädintä – Vaalea (valoisuussäädöt), Väri (väri- ja sävysäädöt) ja Korostus (yleiskontrasti) – joista kahta ylimmäistä napsauttamalla avautuvat yksittäisten ominaisuuksien liukusäätimet. Kun valitset jonkin värisuotimen, alle ilmestyy liukusäädin, joka määrää valitun tehosteen voimakkuuden.

Google Kuvat on Googlen käyttäjille maksuton, ja jos hyväksyt kuvien lievän pakkaamisen, on palvelussa tilaa kuville periaatteessa rajattomasti. Kannattaa toki koettaa selvittää omien kuviensa tekijänoikeudellinen puoli, kun käyttää jättiyhtiön verkkopalvelua

Ylhäällä vaihtuu alkuperäisversio ja Alpaca-suotimella sävytetty versio samasta kuvasta. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!