Google Kuvat on mainio kuvankäsittelyohjelma

Kuvat järjestykseen Google Kuvat -ohjelmalla

Hallitse kuvakokoelmia: Google Kuvat

Google Kuvat -palvelun kautta käyttäjä pääsee käsiksi valokuviinsa sekä mobiililaitteiltaan kuin tietokoneeltaankin. Lisäksi palvelussa on mahdollista käsitellä ja tehdä kuvaesityksiä ilmaiseksi.

maanantai 11. kesäkuuta 2018

Jos kaipaat säilytyspaikkaa valokuvillesi ja videoillesi, Google Kuvat on siihen mitä kätevin palvelu, joka toimii kaikilla digilaitteilla ja jota voidaan käyttää tietokoneen selaimella.

Palvelun sovellus voidaan noutaa ilmaiseksi älypuhelimeen tai taulutietokoneeseen.

Tietokoneella osoite on photos.google.com. Käyttöön tarvitaan Google-tili, joka voidaan tehdä osoitteessa www.google.fi.

Kännykkäkuvat siirretään automaattisesti Google Kuviin, kun kännykälle on asennettu sovellus sekä sovellukselle annettu lupa käyttää laitteella otettuja kuvia. Kun halutaan siirtää kameralla otettuja kuvia tietokoneeseen, käytetään selainta.

Google Kuvat synkronisoi tilin nopeasti, joten kuvat ovat saman tien käytettävissä kaikilla omilla laitteilla.

Google Kuvien säilytystila on käytännössä rajaton

Voit siis katsella kuviasi missä vain, ja Google tarjoaa niille lähes rajatonta säilytystilaa, jossa kuvat säilyvät firman mukaan hyvälaatuisina.

Käytännössä tämä tarkoittaa enintään 16 megapikseliä per kuva, ja videoiden kohdalla puhutaan  1080p- eli Full HD -laadusta.

Jos kuvia halutaan säilyttää alkuperäisessä, em. parempilaatuisessa muodossa tai koossa, se käy, mutta se rajoittaa Google Drivesta hankittua tilaa.

Ilmaiseksi sitä on tarjolla 15 Gt, ja lisää voi ostaa. 100 Gt maksaa pari euroa kuussa ja yksi teratavu kympin kuussa.

Lue myös: Parhaat ilmaisohjelmat kuvankäsittelyyn.

Google Kuvat on muutakin kuin säilytystä varten

Google Kuvien ominaisuuksiin kuuluu kasvojentunnistus eli face grouping.

Google pystyy tämän toiminnon avulla mm. keräämään yhteen samasta ihmisestä otetut kuvat.

Jos käyttäjä antaa tietyille kasvoille nimen, käy tästä ihmisestä otettujen kuvien hakeminen tästä lähtien nimihaulla.

Google on tähän asti tuonut varovasti julki tätä ominaisuutta EU:n tiukentuneen tietosuoja-asetuksen vuoksi, eikä se lähtökohtaisesti toimikaan EU:n alueella, mutta tähän on olemassa kiertotie.

VPN tai kaukomatka

Ratkaisu on VPN (Virtual Private Network) eli virtuaalinen erillisverkko, jota käyttämällä tietokone tai mobiililaite huijataan luulemaan, että se on yhdysvaltalaisessa tietoverkossa. Toinen vaihtoehto on lähteä pois EU:n alueelta.

Laitteeseen vain asennetaan VPN-sovellus (joka on yleensä maksullinen), ja laitteella voidaan katsella maasuojattua sisältöä.

VPN-ohjelmia on monilla valmistajilla, ja kannattaakin hieman lukea käyttäjäkokemuksia ennen asentamista, jotta laitteen tiedot ja käyttöhistoria pysyisivät turvassa. Suomessa yksi vaihtoehto on esimerkiksi Freedome VPN.

Samalla sovelluksella voidaan muissa EU-maissa esim. katsella Suomen televisiota, koska laite luulee olevansa Suomen verkossa.

Google Kuvat tunnistaa esineitä, paikkoja ja tapahtumia

Ihmisten lisäksi Google kuvat tunnistaa paljon muutakin.

Ohjelmisto osaa nykyään jo luokitella kuvia sisällön mukaan, olipa siinä vaikkapa polkupyöriä vuoria, rantoja, kotieläimiä, syntymäpäiväjuhlia tai konsertteja.

Paikantunnistuksessa ohjelmiston toiminta perustuu geopaikannukseen, ja vanhemmista kuvista (joissa ei ole paikannustietoja) ohjelma pystyy tunnistamaan tunnettuja maamerkkejä.

Ohjelman avulla voi hakea vaikkapa kuvia hakusanoilla Markku, ranta ja Yyteri, ja esiin tulee komea kavalkadi jazzahtavia kesäkuvia.

Toimitus suosittelee: 100 vinkkiä ja kurssia kuvankäsittelyyn

Osaatko laittaa lomakuviesi värit ja terävyyden kohdalleen jälkikäteen? Jos et ole aivan varma, nyt on hyvä tilaisuus ottaa tämäkin asia haltuun.

Digikuva on julkaissut kirjan, jossa on 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopin, Lightroomin ja Elementsin käyttäjälle.

Kirja sopii hyvin eritasoisille kuvankäsittelijöille. Siitä on runsaasti hyötyä sekä vasta-alkajille että niille, jotka kuvaavat raakatiedostoja ja käsittelevät kaikki kuvansa.

Kurssikirja on jaettu kolmeen osaan eri ohjelmien mukaan. Jokaisen osion alussa on helposti ymmärrettävä johdatus kunkin ohjelman avaintoimintoihin. Niiden jälkeen vastaan tulevissa kursseissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, kuinka erilaiset toiminnot ja työkalut toimivat käytännössä.

> Tilaa kolme numeroa Digikuvaa ja uusi kuvankäsittelyaiheinen kurssikirjamme nimeltä 100 vinkkiä ja kurssia Photoshopiin, Lightroomiin ja Elementsiin yhteishintaan 14,90. Lisätietoa kirjasta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!