Lightroomin uudet liukusäätimet näyttökuvassa
Lightroom-liukusäädin-näyttökuva-uutuus© Digikuva

Kolme vaikuttavaa Lightroom-uutuutta

Suosittuun Lightroom-kuvanmuokkausohjelmaan on nyt saatavilla päivitys, jonka uudet toiminnot lupaavat muun muassa tehdä säätämisestä entistä nopeampaa ja tarkempaa.

torstai 16. kesäkuuta 2022 teksti H. Anderson

1. Tarkkoja esiasetuksia kätevällä liukusäätimellä 

Lightroomin esiasetusten vaikutus vaihtelee usein eri kuvien välillä, niin että joissakin se on liian voimakas ja toisissa taas liian heikko. 

Lightroom Classicin uusi 11.4-päivitys ratkaisee tämän ongelman.

Nyt esiasetusten voimakkuutta voidaan säätää liukusäätimellä. 

2. Kätevien maskien helppo kopiointi

Toinen hyvä uutinen on se, että Select Skyn ja Select Subjectin kaltaiset tekoälymaskit voidaan kopioida helposti yhdestä kuvasta useampaan.

Jos esimerkiksi kotkan eristämiseen on käytetty maskia, koska sitä halutaan vaalentaa, ohjelman uudessa versiossa on helppo kopioida sekä maski että asetukset samankaltaisiin kohteisiin. 

Tämä on erityisen kätevää, jos samasta kuvauskohteesta on useita otoksia, jotka halutaan muokata nopeasti.

Näyttökuva maskien kopioinnista Lightroom-kuvankäsittelyohjelmassa

Asetukset voidaan kopioida maskipaneelissa valitsemalla Synchronize tai kuvasta toiseen painamalla kopioitavassa kuvassa Cmd/Ctrl + C ja kohdekuvassa Cmd/Ctrl + V. 

© Digikuva

3. Tarkkojen säätöjen entistä nopeampi kääntäminen

Kolmas uusi toiminto on mahdollisuus kääntää maski toisin päin maskipaneelista napsauttamalla sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla Invert Mask.

Se helpottaa hienojen tarkkojen säätöjen tekemistä kuvauskohteeseen, koska sen avulla voidaan vaikuttaa nopeasti juuri haluttuun osaan kuvasta.

Kun jatkossa käytetään Select Subjectia tai jotain muuta maskia, sitä voi napsauttaa hiiren oikealla painikkeella, minkä jälkeen valitaan Duplicate and Invert Mask, joka tekee kopion maskista ja muuttaa sen käänteiseksi.

Kätevä toiminto säästää napsautuksia muokattaessa esimerkiksi muotokuvaa, josta halutaan vaalentaa Select Subject -toiminnolla valittua mallia, mutta himmentää kaikkea hänen ympärillään.

Katso video kaikista uusista toiminnoista

Etunurkan video esittelee Lightroom Classicin kaikki uudet toiminnot. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!