ACDSee Photo Studio Ultimate
© shutterstock.com

Näin ACDSee Photo Studio löytää kuvien kaksoiskappaleet

ACDSee Photo Studio -ohjelmiston älykäs ominaisuus auttaa pääsemään eroon valokuvien turhista kopioista, mikä säästää tilaa tietokoneen kiintolevyllä. Nyt kerromme, kuinka kaksoiskappaleet poistetaan.

maanantai 11. tammikuuta 2021 teksti Kristoffer Engbo

Jos olet tullut siirtäneeksi kuvia muistikortilta tietokoneelle useita kertoja tai et vain ole siivonnut kuvakokoelmaa, osa kuvista on kiintolevyllä useina kopioina.

Tämä tekee kokoelmasta hallitsemattoman ja viedä tilaa turhaan. Onneksi kaksoiskappaleet voi helposti löytää ja poistaa ACDSee Photo Studio Ultimate -kuvankäsittelyohjelmalla, ja nyt näytämme, miten se tehdään.

Kaksoiskappaleiden etsiminen

Avaa ACDSee Photo Studio Ultimate ja varmista, että Manage-moduuli on valittuna oikeassa yläkulmassa. Valitse vasemman reunan Folders-paneelin luettelosta kansio, jota haluat tarkastella, esim. Kuvat-kansio, jos sinulla on siellä valokuvia.

Valitse Tools ja Find Duplicates.... Näytölle ilmestyy yllä näkyvä ruutu. Jos haluat etsiä useammasta kansiosta, voit lisätä ne komennolla Add Folder.... Tarkista, että Include subfolders on valittuna, jolloin ohjelma osaa etsiä myös alikansioista.

Tarkista, että Find duplicates within this list of files on valittuna, ja valitse Next.

Seuraavassa ikkunassa voit valita, etsiikö ohjelma vain tiedostonimen (Same filename) mukaan eli identtisiä tiedostonimiä vai identtisiä kuvatiedostoja. Suosittelemme jälkimmäistä, joten valitse Exact duplicate (identical files).

Valitse Find images only, jos haluat löytää vain valokuvien kopiot etkä muita tiedostoja. Napsauta Next, niin haku alkaa.

Kaksoiskappaleiden poistaminen

Nyt ACDSee näyttää kaksoiskappaleet luettelon yläosassa. Valitse kuvia luettelosta, niin alaosaan ilmestyvät ohjelman löytämät samanlaiset kuvat ja niiden sijainnit. Valitse kuva tai kuvat, jotka haluat poistaa.

Valitse luettelosta seuraava kuva sekä poistettava versio. Käy samalla tavalla läpi muut ohjelman löytämät valokuvat. Napsauta Next, kun olet käynyt läpi kaikki kuvat.

Nyt näet luettelon poistettavista kuvista, ja ennen kuin napsautat Finish eli viimeisteke, sinun on oltava täysin varma, että nämä ovat ne kuvat, jotka olet poistamassa. Kun napsautat Finish, kaksoiskappaleet siirtyvät tietokoneen roskakoriin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!