Adobe Lightroom Classic

Värinsäätöpyörät ovat Lightroomin suurin uudistus.

© Adobe

Uusi Lightroom-päivitys parantaa värienhallintaa

Viimeisin päivitys on tuonut Lightroomiin uuden paneelin, jonka avulla värejä voidaan säätää entistä tarkemmin. Tässä lyhyt kooste ohjelman uutuusominaisuuksista.

tiistai 20. lokakuuta 2020 teksti P. Siersbæk

Muun muassa kuvankäsittelyyn ja valokuvien järjestelyyn tehty Adobe Lightroom on Photoshopin tapaan jälleen kerran päivitetty, ja tällä kertaa päähuomio on ollut värien muokkaamisessa, jotta se voitaisiin tehdä entistä tarkemmin.

Lightroom Classic

Lightroomin Split Toning -paneeli on korvattu Color Grading -paneelilla.

© Adobe

Tarkkaa väriensäätöä ohjauspyörillä

Olemme jo jonkin aikaa olleet innostuneita tarkoista värisäätöpyöristä Capture Onen kaltaisissa ohjelmissa, ja nyt myös Lightroom on ottanut ne omaan valikoimaansa. Adobe on päättänyt korvata Split Toning -paneelin Color Grading -paneelilla.

Kolmella uudella ohjauspyörällä säädetään eri tummuus- taikka sävyalueiden eli huippuvalokohtien, keskisävyjen ja varjokohtien värejä kutakin erikseen. Muilla liukusäätimillä, kuten Luminance, voidaan lisäksi säätää kunkin kolmen sävyalueen värien kirkkautta.

Tämän lisäksi voidaan koko kuvan värejä hallita yhdellä Global Wheel -pyörällä. Videoleikkaukseen perehtyneille väripyörämalli on tuttu videoleikkausohjelmien värinmäärittelyosioista.

Muutos koskee sekä Lightroom Classicia että Lightroomia.

> Lue myös: Nämä ovat Lightroomin ja Lightroom Classicin väliset erot

Adobe Lightroom Classic

Muun muassa Adjustment Brush -siveltimen käyttö on uuden Lightroom-päivityksen myötä entistä sujuvampaa. 

© Adobe

Lightroom nopeutui

Lightroomia on myös päivitetty käyttämään tietokoneen laskentatehoa entistä tehokkaammin. Tämän ansiosta ohjelman työkalut, kuten Adjustment Brush ja Graduated Filter toimivat totuttua nopeammin ja sujuvammin.

Lisäksi ohjelman kuvan suurennustoimintoa on muutettu niin, että zoomaaminen näytöllä on liukuvaa vanhojen, kiinteiden, numerolukuihin perustuvien asetusten sijaan.

> Etunurkassa on video, jolla käymme läpi Lightroomin uutuustoimintoja.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!