Lightroom mobile

Useiden valokuvien säätäminen kerralla on helppoa Lightroomilla. Käsittele ensin yksi kuva, minkä jälkeen voit käyttää samoja säätöjä muihinkin kuviin.

© Shutterstock

Näin käsitellään monta kuvaa samalla kertaa Lightroomilla

Yksi Lightroomin parhaista ominaisuuksista on, että sillä voidaan säätää useita valokuvia samalla kertaa ja samoilla säädöillä. Yksinkertaisimmillaan ne vain kopioidaan kuvasta toiseen.

torstai 15. lokakuuta 2020 teksti C. Trant

Jos sinulla on sarja käsittelyä kaipaavia valokuvia, niiden säätäminen yksitellen, kuva kuvalta, kestää kauan.

Onneksi Lightroomissa on mahdollista muokata ensin yksi kuva ja soveltaa sen säätöjä muihin valokuviin, periaatteessa rajattomasti.

Tämä nopeuttaa työskentelyä, ja hyviä tuloksia voidaan saada vain muutamalla hiiren napsautuksella. Tässä tulevat ohjeet.

Samat säädöt useampaan kuvaan

Kun olet muokannut valokuvaa ja olet tyytyväinen tulokseen, voit lisätä samat säädöt toiseen tai useampaan valokuvaan.

Tämä toiminto on erityisen kätevä silloin, kun käsitellään samassa valossa ja samoilla kamera-asetuksilla otettuja kuvia.

Aloita valitsemalla muokkaamasi kuva Develop-osiossa. Napsauta sitä kerran hiiren osoittimella, niin kuva muuttuu aktiiviseksi.

Paina Ctrl Windowsissa tai Cmd Macissa ja valitse napsauta hiiren osoittimella muita kuvia, joihin haluat samat säädöt. Voit valita periaatteessa rajattomasti kuvia. Valitse sitten Settings ja sitten Sync Settings. Viimeistele napsauttamalla komentoa Synchronize.

Toinen tapa on valita ensin käsitelty kuva ja komento Copy settings (Ctrl/Cmd + Vaihto + C), minkä jälkeen valitaan muut käsiteltävät kuvat ja sen jälkeen komento Paste settings (Ctrl/Cmd + Vaihto + V).

Useiden valokuvien säätäminen kerralla Lightroomilla.

Valitse alareunasta säädettävät kuvat. Valitse sitten Settings ja Sync Settings.

© Digikuva
Useiden valokuvien säätäminen kerralla Lightroomilla.

Valitse uudessa ikkunassa säädöt, jotka haluat kopioida valittuihin kuviin. Viimeistele napsauttamalla komentoa Synchronize.

© Digikuva

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!