San Francisco

Lightroomin uusi toiminto voi nelinkertaistaa kuvan resoluution.

© Shutterstock

Supertarkkuus on nyt Lightroomissa

Adobe Lightroomin uusin päivitys tuo uusia mielenkiintoisia toimintoja. Sellainen on etenkin Super Resolution -toiminto, joka tuli aiemmin tänä vuonna Photoshopiin.

torstai 10. kesäkuuta 2021 teksti P. Siersbæk

Tänä kesänä Adobe tarjoaa kuvaajille uusien ominaisuuksien runsaudensarven Creative Cloudin uusien päivitysten myötä. Esimerkiksi Super Resolution -toiminto on nyt saatavana sekä Lightroom- että Lightroom Classic -versioissa.

Aiemmin tänä vuonna toiminto tuotiin iloksemme Photoshopiin, joten Lightroomin uusi päivitys on todella hyvä uutinen.

Super Resolution -toiminto lisää raakatiedoston tarkkuutta tekoälyn avulla. Tarkkuudesta voidaan tehdä jopa neljä kertaa entistä suurempi, jolloin 20,0 megapikselin kuvan tarkkuudeksi tulee 80,0 megapikseliä. Toiminto on automaattinen ja suorittaa työn salamannopeasti. 

> Tällä videolla esittelemme, miten hyvin Super Resolution toimii.

Super Resolution

Vasemmalla resoluutiota on parannettu lisäämällä pikseleitä. Oikealla on Super Resolution -toiminnolla luotu hienompi ja vähemmän pikselöitynyt kuva.

© Adobe

Hyviä uutisia uusien Mac-tietokoneiden omistajille

Creative Cloud -päivitys tuo valokuvaajalle lisää herkkuja. Esimerkiksi Lightroomissa on nyt käytettävissä entistä enemmän erilaisia rajausmuotoja, ja Photoshop Expressiin on tullut uusia retusointitoimintoja.

Photoshopin iPad-versioon on tullut lisää sivellinten muokkausmahdollisuuksia.

Lisäksi kaikki Creative Cloudin suuret ohjelmat, kuten Photoshop ja Lightroom Classic, ovat nyt täysin yhteensopivia Applen nopeiden M1 Mac -tietokoneiden kanssa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!