Adobe Photoshop 2021

Uusi Photoshop-päivitys toi mukanaan monia automaattisia ratkaisuja.

© Adobe

Laaja Photoshop-päivitys tuo lisää älyominaisuuksia

Adobe on tänään päivittänyt Photoshopia lukuisilla mielenkiintoisilla innovaatioilla, jotta kuvankäsittely olisi entistä helpompaa ja hauskempaa. Tässä Photoshop 2021:n tärkeimmät uutuusominaisuudet.

tiistai 20. lokakuuta 2020 teksti P. Siersbæk

Adobe on päivittänyt Photoshopin versioon 2021, ja nyt ohjelmassa on enemmän uutta kuin mitä olemme nähneet pitkään aikaan. Monet uutusominaisuudet perustuvat tekoälyyn, jota Adobe soveltaa Adobe Sensei -tekniikan avulla.

> Etunurkan videolla näytämme myös, kuinka muutamat Photoshop Elements 2021:n uutuusominaisuudet toimivat käytännössä.


Älysuotimet hoitavat homman

Uusi kohta Suodin-valikossa on Neural Filters. Ne ovat täydin uudentyyppisiä suotimia, jotka tekoälyn avulla manipuloivat kuvia erittäin aidonoloisin lopputuloksin.

Toistaiseksi valittavissa on kahdeksan suodinta, mutta Adobella on valmisteilla niitä lisää.

Mielenkiintoisimpiin kuuluu Smart Portrait -suodin, jonka avulla voidaan kääntää ja kallistaa kuvattavan kasvoja hieman eri suuntaan. Photoshop korvaa kuvan tyhjiksi jäävät kohdat automaattisesti, jotta lopputulos näyttäisi luonnolliselta.

Adobe Photoshop 2021

Liukusäätimellä voidaan muuttaa kuvatun henkilön kasvojen kulmaa.

© Adobe

Colorize-toiminnon voidaan värittää mustavalkokuvia skannauksen jälkeen. Photoshop analysoi kuvan ja lisää siihen värit muuttaen ruohon vihreäksi, taivaan siniseksi ja niin edelleen.

Style Transfer -suotimen avulla voidaan siirtää kuvatyyli yhdestä kuvasta toiseen. Jos kyseessä on esimerkiksi maalauksesta otettu kuva, siihen voidaan lisätä maalauksellinen vaikutelma, ja tehosteen voimakkuutta voidaan säätää.

> Lue myös: Neljä ilmaista kuvankäsittelyohjelmaa

Adobe Photoshop 2021

Neural Filters -suotimilla voidaan valokuvaan lisätä maalauksellinen tehoste.

© Adobe

Photoshop 2021 vaihtaa taivasta

Photoshop 2021 on myös saanut uuden Sky Replacement -toiminnon, joka tunnistaa taivaan maisemakuvasta, minkä jälkeen kuvaan voidaan helposti lisätä uusi taivas joko Adoben omasta arkistosta tai käyttäjä omista valokuvista. Erityisen taidokasta tässä on se, että Photoshop lisää taivaan sävyt automaattisesti muuhun kuvaan, jotta lopputulos näyttäisi luonnolliselta.

Toiminto on niin älykäs, että se osaa poistaa mastot, puut, sähkölinjat ja muut ylimääräiset tekijät tekemästään taivaan merkinnästä ja tehdä siirtymistä erittäin hienoja.

Jos käyttäjä ei halua korvata taivasta vaan vain säätää sitä itse, hän voi valita taivaan uudella Select Sky -toiminnolla ja käsitellä sitä mielensä mukaan.

> Lue myös: Syvääminen Photoshop CC:llä helpottui

Adobe Photoshop 2021

Taivaan vaihtaminen kuvaan on helppoa Photoshop 2021:llä.

© Adobe

Photoshop 2021 opettaa käyttäjäänsä

Uudesta Discover-paneelista voi etsiä säätöehdotuksia, joissa Photoshop kertoo, mitä hyvän tuloksen saavuttamiseksi pitäisi tehdä. Toinen vaihtoehto on napsauttaa kerran ja antaa Photoshopin tehdä muokkauksen Quick Actions-toiminnoilla. Näin ohjelma myös opettaa kuvankäsittelyä käyttäjälleen, vaikka tämä antaisi Photoshopin tehdä sen puolestaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!