Photoshop CC:n Select Subject

Photoshop CC:n uuden Select Subject -toiminnon avulla voidaan pääkohde syvätä irti taustastaan kertanapsautuksella.

© Adobe

Syvääminen helpottui Photoshop CC:ssä

Adobe on päivittänyt Photoshop CC:n versioon 19.1, ja tällä kertaa ohjelmaan on lisätty kauan kaivattu toiminto. Sen nimi on Select Subject, jolla voidaan Adoben mukaan merkitä haluttu osa kuvasta tarkasti ja kokonaan vain yhdellä napsautuksella. Me kokeilimme uutuustoimintoa.

maanantai 29. tammikuuta 2018 teksti Poul Siersbæk

Adobe on lisännyt Photoshop CC:n uuteen 19.1 -versioon työkalun, josta se antoi alustavaa tietoa marraskuussa. 

Uusi Select Subject nopeuttaa ja helpottaa kuvankäsittelyä syväämisen osalta. 

Se nimittäin hoituu nyt kertanapsautuksella.

Apuna tekoäly

Select Subject -työkalua ohjaavat Adoben Cloud-alustalla toimivat Adobe Sensei -tekoälytoiminnot, jotka perustuvat ns. koneoppimiseen. 

Ohjelma analysoi kuvaa ja paikallistaa siitä yhden tai useampia pääkohteita sekä merkitsee ne käsiteltäviksi.

Siispä ihmisen ei tarvitse tehdä tätä merkintätyökaluilla, kuten Pen Tool tai Quick Selection, mikä on monesti vaikeaa ja aikaavievää.

Näin Select Subject suoriutui

Kokeilimme toimintoa, ja lopputulos on nähtävissä yläpuolella olevalla videolla. 

Erityisesti ihmettelimme sitä, kuinka tarkasti työkalu osasi merkitä jopa esim. ihmismallin yksittäiset hiukset. Vastaavasti kirkkaiden alueiden erottaminen kuvan taustan ja T-paidan välillä (oik.) oli sille vaikeaa. Ohjelmaa voidaan tosin helposti auttaa Select and Mask -toimintoa käyttäen: pari nopeaa siveltimenvetoa, ja puuttuvat alueet on merkitty.

Toimitus suosittelee: opi hyväksi Photoshopin käyttäjäksi

Photoshop erinomainen, laaja ja monipuolinen kuvankäsittelyohjelma, jonka oppiminen vaatii aikaa ja pitkäjännitteisyyttä. 

Jos haluat siihen suomenkielisen opaskirjan, on toimittamamme Photoshop-koulu oikea valinta. Siitä saat perusteellisen johdatuksen Elementsiin, Lightroomiin ja Photoshopiin. Kirja sisältää yksityiskohtaisia kuvankäsittelykursseja niihin kuuluvine videoineen.

Kirjan mukana on arkki, josta löytyvät näiden kolmen ohjelman näppäinkomennot, ja lisäksi voit katsella kurssivideoitamme.

Käytyäsi läpi kirjan havainnolliset kurssit ja videot olet valmis nostamaan omat valokuvasi uudelle tasolle, olipa kyse niiden väreistä, kuvakohinasta tai terävyydestä. Lisäksi kirja opastaa mm. kuvan taustan vaihtamisessa ja erilaisten kuvatehosteiden tekemisessä.

> Tilaa 2 numeroa Digikuvaa, niin saat samalla 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita Adoben ohjelmiin, yhteishintaan 14,90.  Lisää kirjasta täällä. 

Samalla saat käyttöoikeuden Etunurkkaan, jossa on mm. yli 400 kurssia valokuvauksesta ja kuvankäsittelystä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!