Adobe Camera Raw Photoshop

Photoshopin Camera Raw -raakamuuntimen käyttöliittymä on päivitetty.

© Shutterstock.com / Adobe

Suuria uudistuksia Photoshopiin ja Lightroomiin

Ihmisten syvääminen kuvista helpottuu entisestään, ja Photoshopin raakamuuntimeen on ollut merkittävä uudistus Adoben uusien päivitysten myötä, eikä Lightroominkaan käyttäjiä ole unohdettu.

tiistai 16. kesäkuuta 2020 teksti K. Engbo

Adobe täydentää säännöllisesti Creative Cloud -ohjelmiaan uusilla ominaisuuksilla, ja nyt on Photoshopiin ja Lightroomiin tehty merkittävä päivitys, joka tarjoaa uusia ominaisuuksia ja entistä helpompaa käytettävyyttä.

Photoshopin päivitykset

Ihmisten syvääminen irti muusta kuvasta käy nyt entistä helpommin helpommaksi Select Subject eli Valitse kohde -työkalun avulla. Sitä ohjaavaa tekoälyä on parannettu niin, että työkalu erottaa kuvasta ihmisen huomattavan hyvin.

Ohjelman suomenkielisessä versiossa napsautetaan Valitse kohde -painiketta, jolloin ohjelma merkitsee kuvassa olevan henkilön tai useamman ja jopa näiden hiukset. Valintaa eli merkintää voidaan tarkentaa Pikavalintatyökalulla. Kun painetaan Select and Mask (Valinta ja maski) -painiketta, muuttuvat kaikki valitun alueen ulkopuoliset alueet punaisiksi.

Se, kuinka hyvin ohjelma edelleenkään löytää ihmisen pienine yksityiskohtineen, riippuu kuvan tarkkuudesta, mutta parannus entiseen on silti huomattava.

Henkilön syyvääminen Photoshop

Näin yksityiskohtaisesti uusi työkalu osaa valita ihmisen, jos kuva on hyvin tarkka.

© Adobe

Photoshopin raakamuunnin päivittyi

Photoshopin raakamuuntimen käyttöliittymä on saanut merkittävän päivityksen. Pikkukuvilla on enemmän tilaa, ja eri säädöt on Lightroomin tapaan jaettu luokkiin välilehtien sijaan.

> Lue myös: 5 hyvää syytä kuvata raakamuodossa

Luokat, kuten Basic ja Detail, ovat nyt omissa paneeleissaan, joita voidaan suurentaa ja pienentää, ja napsauttamalla kunkin luokan vieressä olevaa silmää saadaan kyseinen luokka ja sen säädön vaikutus kuvaan päälle ja pois päältä.

Uusia toimintoja Lightroomiin

Lightroomin Hue- eli sävysäätimellällä voidaan nyt muuttaa yksittäisten alueiden värisävyjä. Tällä tavoin voidaan esimerkiksi ihon sävyistä tehdä hieman punaisempia vaikuttamatta esimerkiksi samanvärisen puseron sävyyn. Hue-säätöjä sovelletaan paikallisilla työkaluilla kuten Adjustment Brush.

> Lue myös: Lightroomin ja Lightroom Classicin väliset erot

Hue Lightroom

Uuden värinmuokkausominaisuuden avulla voidaan laittaa kuvan yksittäiset värit vaikka kokonaan uusiksi.

© Adobe

Muihin uutuusominaisuuksiin kuuluu mm. mahdollisuus tehdä esiasetuksia, joissa on erilaiset säädöt kuville, joiden ISO-arvot ovat keskenään erilaiset.

Katso tästä kymmenosainen Lightroom-peruskurssimme.

Rajattaessa ohjelma näyttää nyt kuvan keskipisteen, ja lisäksi käyttöliittymään on tullut pieniä parannuksia: esimerkiksi yleistä suorituskykyä on parannettu, mikä näkyy mm. kuvakokoelmaa vierittäessä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!