Photoshop englanniksi

Tämän vuoksi Photoshopia kannattaa käyttää englanniksi

Photoshopin englanninkielisen version käyttö tuo monia etuja. Tässä artikkelissa esittelemme ne ja näytämme, miten kieli vaihdetaan.

perjantai 21. tammikuuta 2022 teksti K. Engbo

Photoshopin suomenkielinen versio on tietysti korvaamaton käyttäjille, joiden kielitaidossa on puutteita. Englantia taitaville voi kuitenkin olla hyötyä Photoshopin käytöstä alkuperäiskielellä.

Me täällä toimituksessa käytämme Photoshopia mieluummin englanniksi, ja siihen on useita syitä. Jos johonkin toimintoon tarvitsee ohjeita, ne löytyvät helpommin verkosta englanniksi etsittäessä.

Lisäksi englanninkielisiä ohjevideoita on helpompi seurata, kun valikot ja toiminnot ovat samannimiset.

>Katso myös: Lataa myös laatimamme Photoshopin työkalujen luettelo, joka sisältää niiden suomen- ja englanninkieliset nimet.

Monet Photoshopin näppäimistön pikavalinnoista perustuvat myös toimintojen englanninkielisiin nimiin. Esimerkiksi Crop Toolin pikavalinta on C ja Levels-pikavalinta on Ctrl + L. Suomeksi pikavalinnat ovat samat, mutta toimintojen nimet ovat Rajaustyökalu ja Tasot.

Lisäksi olemme silloin tällöin törmänneet Photoshopissa huonoihin käännöksiin.

Näin vaihdat englanninkieliseen Photoshopiin

Jos olet tilannut Photoshopin Adoben Creative Cloud -pilvipalvelun kautta, kielen vaihtaminen on mahdollista. Oletuksena Photoshop asennetaan samalla kielellä kuin käyttöjärjestelmä. Jos käytössä on suomenkielinen Windows-versio, Photoshop asennetaan suomeksi.

Yleisasetukset Photoshopissa

Photoshopin asetuksissa on vetovalikko, josta kielen voi valita. Siinä on kuitenkin vain yksi vaihtoehto. Sen sijaan kieli vaihdetaan Creative Cloud -tietokonesovelluksella.

Kieltä ei voi vaihtaa suoraan Photoshopissa, vaan se on tehtävä Creative Cloud -pilvipalvelussa olevien asetusten kautta. Sen jälkeen on poistettava suomenkielisen version asennus ja asennettava englanninkielinen versio.

Avaa Creative Cloud -sovellus tietokoneella ja valitse ympyräkaaviota muistuttava tai oman kuvasi sisältävä kuvake, jolloin pääset käsiksi tilin asetuksiin. Napsauta Asetukset ja valitse vasemmalta Sovellukset. Valitse nyt kohdassa Oletusasennuskieli esimerkiksi English (International) ja napsauta OK.

>Lue myös: 5 hyvää syytä ottaa raakakuvia

Seuraavaksi on poistettava suomenkielisen version asennus. Jos olet määrittänyt Photoshopiin makroja, ne kannattaa varmuuden vuoksi kopioida ensin. Valitse Creative Cloud -sovelluksessa vasemmalla oleva Sovellukset-vaihtoehto. Napsauta Photoshopin vieressä olevia kolmea pistettä ja valitse Poista asennus. Nyt Creative Cloud kysyy, haluatko säilyttää asetukset, liitännäiset ym. Säilytä asetukset valitsemalla Säilytä.

Nyt Photoshop on asennettava uudelleen englanninkielisenä versiona. Valitse Creative Cloudissa Sovellukset, jolloin Photoshop näkyy kohdassa Sisältyy sopimukseesi. Napsauta Asenna, niin tietokoneeseesi asennetaan englanninkielinen versio.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!