värillistä savua

Savun voi värittää kuvankäsittelyssä, jossa värit ja niiden voimakkuuden voi valita itse.

© Shutterstock

Värikkäitä kuvia savusta

Photoshopin uusien mahdollisuuksien ansiosta on nyt entistä helpompaa ja hauskempaa tehdä kuvia, joissa on esimerkiksi erilaisia väritehosteita. Muutaman käsittelyvaiheen kautta päädymme nyt moniväriseen savuun.

keskiviikko 21. lokakuuta 2020 teksti C. Trant

Savukiehkuroista voi ottaa fantastisia kuvia, ja kuvat voi jälkeenpäin värittää, jotta niiden visuaaliset yksityiskohdat tulevat vielä selvemmin esille 

Käsittely vie onnistuessaan vain joitain minuutteja, ja olemme jakaneet sen kolmeen osaan.

1. Tee uusi Photoshop-taso

Aloita avaamalla kuva savupylväästä, jonka haluat värjätä.

Jotta voit lisätä savuun väriä, käsittele kuvaa uudella tasolla. Saat lisättyä sen pikakomennolla Ctrl + Vaihto + N tai napsauttamalla pientä neliötä, jossa on plus-merkki.

Nyt käytössä on kaksi tasoa: Tausta (Background) ja Taso 1 (Layer 1). Työstä Taso/Layer 1:tä ja anna taustatason (Background) eli alkuperäisen kuvan olla. Valitse siis Taso/Layer 1 oikeanpuoleisesta tasopaneelista.

> Lue myös: Suuria uudistuksia Photoshopiin ja Lightroomiin

Voit lisätä uuden tason napauttamalla roskakorin viereistä plus-kuvaketta. Uusi taso ilmestyy taustatason (Background) yläpuolelle.

© Digikuva

2. Valitse haluamasi värit 

Valitse sitten työkalupakista vasemmalta Liukuväri-työkalu (Gradient tool). Se mahdollistaa useamman värin lisäämisen kuvaan niin, että väri vaihtuu toiseen liukuvasti

Napsauta liukukuvaketta. Valitse avautuvassa ruudussa ensimmäinen esimääritys Yleiset-valikosta. Valitse haluamasi värit kaksoisnapsauttamallapalkin alla olevia pieniä neliöitä, joissa on liukuvärjäys, ja valitsemalla uusi väri. 

Luo lisää värejä kaksoisnapsauttamalla palkin alla olevaa tyhjää kohtaa.

> Lue myös: 5 ilmaista raakamuunninohjelmaa

Valitse Liukuväri-työkalu ja sitten haluamasi värit.

© Shutterstock

3. Värjää savupatsas

Vedä osoitinta siitä kohdasta, jossa savu alkaa, siihen kohtaan, jossa se päättyy.

Lopeta muokkaus valitsemalla ponnahdusikkunan Normaali-kohdasta sekoitustilaksi Väri. Silloin savu muuttuu halutun väriseksi.

> Lue myös: Valitse kameraan sopiva muistikortti

Luikuvärityökalulla ja Väri-sekoitustilaa käyttämällä sau saadaan moniväriseksi, mutta tausta pysyy mustana.

© Digikuva

Opi värisavun niksit uusimmasta lehdestä

Digikuvan numerossa 16/2020 näytämme, miten tehdään Photoshop-säädöt, joilla saadaan värikkäitä savukuvia. Opastamme tietystikin myös itse savukuvien ottamisessa ennen värikäsittelyä.

Jos et ole vielä Digikuvan tilaaja, saat nyt kolme numeroa ja kaupan päälle monikäyttöisen kuvausrepun, jossa on tilaa kaikille laitteille kuten vara-akuille ja lämpimälle villapaidalle. Yhteishinta on vain 15,90 €!

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!