Kaksi versiota samasta kuvasta

Lightroom tarjoaa hyvät mahdollisuudet tallentaa useita versioita samasta kuvasta.

© Shutterstock

Tee useampi versio kuvasta Lightroomissa

Lightroomin ja Lightroom Classicin avulla voit tallentaa useamman version muokatuista kuvistasi. Se onnistuu muutamalla hiiren napsautuksella. Seuraavassa näytämme, miten se onnistuu.

keskiviikko 22. syyskuuta 2021 teksti Poul Siersbæk

Jos haluat tallentaa kuvasta useamman eri version, Lightroom ja Lightroom Classic tarjoavat siihen erittäin hyvät mahdollisuudet. Se on kätevää, jos haluat esimerkiksi luoda kuviisi erilaisia värimaailmoja tai mustavalkomuunnoksia. Toiminto on erilainen näissä kahdessa ohjelmatyypissä.

Lightroom Classicissa voit käyttää Snapshots-toimintoa, kun taas Lightroomissa se onnistuu Versions-toiminnolla. Molemmissa tapauksissa ohjelma tallentaa kuvastasi hetkellisen version tekemilläsi säädöillä. Kuvasta ei siis tallenneta varsinaista tai virtuaalista kopiota. Alla käymme läpi, miten teet versioita näissä kahdessa ohjelmassa.

Snapshots-toiminto Lightroom Classicissa

Snapshot-kuvat luodaan salamannopeasti yhdellä Snapshots-toiminnon plus-merkin napsautuksella.

© Digikuva

Luo useita versioita Snapshots-toiminnolla

Jos käytät Lightroom Classicia tietokoneellasi, voit käyttää todella älykästä toimintoa, kun haluat luoda useita versioita kuvastasi.

Napsauttamalla Snapshots-painiketta kuvanmuokkauksen aikana, ohjelma tallentaa Snapshot-kuvan, joka sisältää siihen asti tekemäsi säädöt. Snapshot-kuvien avulla voit palata nopeasti takaisin aiempiin versioihin ja voit tehdä niin monta kuin haluat.

Kun olet avannut Lightroom Classicin, valitse kuva Libraryssa ja avaa se Develop-moduulissa ja tee sitten säädöt. Napsauta Snapshots-toiminnon plus-merkkiä muokkauksen aikana, kun haluat luoda Snapshot-kuvan siihen mennessä tehdyillä säädöillä.

Voit napsauttaa kuvan nimeä hiiren oikealla painikkeella ja valita Rename, jos haluat antaa Snapshot-kuvallesi kuvailevan nimen.

>Lue myös: Mitä eroa on Lightroomilla ja Lightroom Classicilla?

Versions-toiminto Lightroomissa

Versions-paneelista näet pienoiskuvat luoduista versioista.

© Digikuva

Useampia versioita kuvasta Lightroomilla 

Jos käytät Lightroomia esimerkiksi tabletilla tai älypuhelimella, käytössäsi on toisenlainen toiminto, jolla saat luotua useita versioita samasta kuvasta. Lightroomissa on nimittäin Versions-toiminto juuri tähän tarkoitukseen. 

Toiminto muistuttaa paljon Snapshots-toimintoa, mutta sen suuri etu on, että voit katsella eri versioiden pienoiskuvia. Saat siis paljon visuaalisemman esityksen eri versioista.

Kun olet avannut kuvan Lightroomissa ja tehnyt säädöt, napsauta oikeassa alakulmassa Versions. Napsauta kuvan oikeassa yläkulmassa näkyvää Create Version -kenttää ja nimeä versio. Jokainen tekemäsi versio asettuu näkymään, joten voit helposti valita parhaiten sopivan version.

>Lataa laaja Lightroom-kurssien bonuspakettimme Etunurkasta

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!