Vinkkimme kiinnostavimpiin Instagram-tileihin.

Instagram on nerokas paikka etsiä ideoita uusiin kuvausprojekteihin.

© Shutterstock

10 kiinnostavaa Instagram-kuvaajaa

Instagramissa on paljon upeita valokuvia kaikkialta maailmasta, mutta jotkut profiilit kiinnittävät huomiomme toisia enemmän. Tässä toimituksemme Top 10.

tiistai 8. syyskuuta 2020 teksti C. Trant

Valokuvaamaan lähteminen ei aina välttämättä innosta edes meitä Digikuvan toimittajia.

Mutta onneksi on olemassa Instagram antamassa inspiraatiota.

Nyt paljastamme, keiden 10 valokuvaajan Instagram-profiilia käytämme usein motivaation ja inspiraation lähteenä.

1. @paulnicklen

Paul Nicklen ottaa kerrassaan upeita luontokuvia. Kuvissaan hän esittää luonnon raakuuden, ankaruuden ja samalla valokuvauksellisen luonteen eri puolilla maailmaa.

Paul Nicklen on erityisen hyvä kuvaamaan eläimiä, joiden lähelle pääsemisestä me muut vain unelmoimme. 

Lue myös: Seitsemän vinkkiä hyviin Instagram-kuviin

2. @brahmino

Simone Bramanten kuvausaiheet ja -kohteet vaihtelevat paljon, mutta yhteistä kaikille hänen kuvilleen on, että hän vangitsee valon ja värit äärimmäisen kauniilla tavalla.

Olipa aiheena arkkitehtuuri, maisemat tai ihmiset, hänellä on uskomattoman hienostunut näkemys siitä, miten pääkohde saadaan erottumaan parhaiten kulloisessakin sommitelmassa ja valossa.

3. @macenzo

Dirk Bakker on omaa luokkaansa arkkitehtuurin, erilaisten kuvioiden ja muotoilun valokuvaajana. Bakker pohtii huolellisesti sommitemiaan ja rajaamista ylipäätään, ja näin hän saa kuviinsa uskomattoman kauniin ilmeen.

Jos haluat kehittyä arkkitehtuurikuvauksessa, voit oppia paljon Bakkerin tavasta kuvata ja sommitella.

4. @astrodub

Angeliki Jackson on menestynyt katu- ja muotokuvauksessa. Hänen tyylinsä on hyvin urbaani ja hän onnistuu ottamaan aitoja muotokuvia, joissa on tarina.

Jos haaveilet kehittymisestä muotokuvauksesta ja haluat ottaa särmikkäitä kuvia, kannattaa etsiä ideoita ja inspiraatiota Angeliki Jacksonin valokuvista.

5. @amivitale

Ami Vitalen sydän sykkii luonnon vaalimiselle. Instagram-profiilinsa kautta hän yrittää innostaa seuraajiaan huolehtimaan pahiten kärsineistä villieläimistä ja luontoalueista.

Vitales näyttää kuvissaan haavoittuvia villieläimiä mutta osaa ottaa myös kuvia ihmisistä, jotka ovat omistautuneet eläinten elinolosuhteiden parantamiseen. Kuvat ovat kauniita ja dramaattisia sekä samalla eläinkuvauksen rajojen kokeilua.

6. @hannes_becker

Hannes Becker ottaa kauniita luontokuvia, jotka herättävät katsojissa matkustushalukkuutta. Instagram-profiili on täynnä harmaalla säällä kuvattuja karuja maisemia, ja tummat värit ovat hallitsevia.

Valokuvat osoittavat, että kauniita maisemakuvia voi ottaa ympäri vuoden ja harmaallakin säällä maisemakuviin voi luoda dramaattisen tunnelman.

7. @helloemilie

Emilie Ristevski ottaa hämmästyttäviä valokuvia, joiden ilmaisu on minimalistista. Hän osaa viljellä auringonlaskun vaaleanpunaisia ja oransseja sävyjä upeissa kuvissaan.

Olitpa kuvaajana kiinnostunut villieläimistä, arkkitehtuurista, maisemista tai pilvimuodostelmista, Ristevski on jo kuvannut kaiken tämän, ja siksi hänen Instagram-profiilinsa on hyvä paikka etsiä inspiraatiota.

8. @eevamakinen

Eeva Mäkinen asuu ja kuvaa Kuusamossa, ja hänen kuvissaan näkyy alueen monipuolinen luonto. Useissa Mäkisen kuvissa on sumua tai usvaa, ja hän osaa käyttää tätä elementtiä kuvissaan aktiivisesti.

Hänen Instagram-profiilistaan voi saada myös inspiraatiota revontulien, makroaiheiden ja eläinten kuvaamiseen.

9. @adamsenatori

Adam Senatoria kiehtoovat lintuperspektiivistä otetut valokuvat. Hänen Instagram-kuvansa on otettu sekä droneilla että tavallisella digikameralla, ja aihevalinnalla ja sommittelulla on saatu aikaan paljon.

Jos haluat erikoistua droonikuvaukseen, Adam Senatorin profiili on tutustumisen arvoinen, koska se antaa käsityksen siitä, miten erilaisilta maisemat näyttävät, kun ne kuvataan useiden satojen metrien korkeudesta.

10. @dguttenfelder

David Guttenfelder ottaa kaikki valokuvat älypuhelimella. Hänen kuvistaan näkyy, millaisen teknisen kvanttihypyn puhelinkamerat ovat tehneet viime vuosina, ja siksi Guttenfelderin profiili on hyvä paikka saada inspiraatiota, jos kännykkäkuvaus kiinnostaa vakavammin.

Guttenfelderillä on erityinen kyky lisätä sanoja kuviinsa. Useimmista hänen kuvistaan muodostuu näin pieniä tarinoita, mikä taustoittaa hänen kuvaajantyötään.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!