1. PhotoPills
2. Adobe Lightroom Photo Editor
3. RNI Films
4. Snapseed
5. Quik
6. Prisma
7. Canva
8. PicsArt
1. PhotoPills
Tästä sovelluksesta on paljon apua, kun olet kuvaamassa isolla kamerallasi. Näet, missä aurinko on tietyllä hetkellä ja milloin on sininen ja kultainen hetki.
PhotoPills pystyy myös laskemaan syväterävyyden eri seikkojen, kuten kameran, polttovälin, aukon, etäisyyden ja muiden asioiden perusteella.
PhotoPills maksaa 12 euroa iOS- ja 11 euroa Android-laitteille, ja voit ladata sen täältä.
2. Adobe Lightroom Photo Editor
Lightroomin mobiiliversiossa on runsaasti kuvausmahdollisuuksia ja myös kameraosa, jonka avulla voit ottaa raakakuvia, jos puhelimesi tukee niitä, sekä säätää ISO-arvoa, valotusaikaa ja muita asetuksia.
Jos sinulla on Lightroom-tilaus, kuvasi synkronoidaan automaattisesti tietokoneen Lightroom CC:n kanssa.
Sovellus on ilmainen, ja voit ladata sen täältä.

Puhelimen Lightroom-sovelluksessa on monia tietokoneversion työkaluja.
© Shutterstock3. RNI Films
Analogisina aikoina filmin tyyppi oli ratkaiseva valmiin kuvan ulkonäön kannalta. Joillakin filmeillä saatiin voimakkaita värejä, toiset olivat hyviä ihonsävyille, ja myös mustavalkofilmeillä oli omat erikoispiirteensä.
Really Nice Images -yrityksen RNI Films -sovelluksella voit käyttää analogisten filmien efektejä kännykällä.
Maksuttomassa sovelluksessa on paljon erilaisia filmityyppejä, ja voit ostaa lisää sovelluksessa. Sovellus on saatavilla vain iOS-käyttöjärjestelmälle ja sen voi ladata täältä.
4. Snapseed
Tämä Googlen ilmainen sovellus tarjoaa kuvankäsittelyohjelman, jossa voit valita eri esiasetuksista. Voit tehdä myös paljon erilaisia värien, valon, terävyyden ym. säätöjä.
Säätöjä voi myös tehdä rajallisille alueille. Sovellus on saatavana iOS- ja Android-käyttöjärjestelmille ja sen voi ladata täältä.

Snapseedissä on myös monia Photoshopista tuttuja toimintoja, joiden avulla voit muokata valokuvia ja esimerkiksi poistaa joitakin asioita kuvasta.
© Shutterstock5. Quik
Tämä sovellus on ilmainen, ja se luo pieniä videotarinoita kännykällä olevista valokuvista ja videoista.
Se voi luoda videon automaattisesti keräämällä tallennuksia paikan tai ajan perusteella. Se voi myös lisätä musiikkia ja tekstejä videoihin, joita voi myöhemmin muokata.
Voit tietenkin luoda omia videokertomuksiasi. Lataa sovellus tästä Android- ja tästä iOS-käyttöjärjestelmälle.
6. Prisma
Voit muuttaa valokuvasi Prisma-sovelluksessa taideteoksiksi vain näyttöä painamalla.
Valittavana on runsaasti erilaisia esiasetuksia, joiden avulla voit muokata kuvista viivapiirroksia, sarjakuvia tai klassisia maalauksia.
Sovellus on maksuton, ja voit ladata sen Android-laitteille tästä ja iOS-laitteille tästä.

Prisman avulla voit esimerkiksi katsoa miltä näytät sarjakuvahahmona.
© Shutterstock7. Canva
Jos jaat kuviasi sosiaaliseen mediaan, kuten Instagramiin tai Facebookiin, Canva-sovellus voi auttaa parantamaan niiden asettelua.
Canva helpottaa tyylikkään graafisen ilmeen luomista, koska voit hakea inspiraatiota lukemattomista malleista, joihin täytyy vain lisätä omat valokuvasi.
Canva tekee myös tekstin ja kuvien yhdistämisestä helppoa. Et joudu keksiä pyörää uudelleen joka kerta, kun julkaiset jotakin sosiaalisessa mediassa. Täytä vain tekstikentät ja kuvaruudut.
Sovellus on maksuton, ja voit ladata sen Android-laitteille tästä ja iOS-laitteille tästä.
> Lue myös: 3 hyvää syytä käyttää Canva-valokuvasovellusta
8. PicsArt
PicsArt on täynnä suodattimia, tehosteita ja muita hauskoja asioita, joiden avulla sosiaalisen median julkaisusi vangitsevat katseet.
Voit luoda esimerkiksi pieniä GIF-kuvia, jotka tekevät kuvistasi vuorovaikutteisia esimerkiksi Instagramissa.
Sovelluksen kautta voit myös ostaa lisää työkaluja, mutta pääset jo pitkälle käyttämällä sovelluksen ilmaisia toimintoja.
Sovellus on maksuton, ja voit ladata sen Android-laitteille tästä ja iOS-laitteille tästä.