Nuori nainen ottaa selfien BeReal-sovellukseen


© Shutterstock

Mikä on BeReal?

BeReal on sosiaalinen media, joka haluaa näyttää todellisuuden muokkaamattomana. Se pyrkii näin erottautumaan Instagramin ja TikTokin kaltaisissa medioissa näkyvästä kiiltokuvamaisesta ja usein photoshopatusta sisällöstä.

tiistai 7. maaliskuuta 2023 teksti Redaktionen

Mikä on BeReal?

BeReal on yksi uusimmista sosiaalisista medioista, ja sen päämääränä on hankkiutua eroon täydellisestä selfiestä. BeReal haluaa näyttää maailman sellaisena kuin se on – ilman suodattimia. 

Toisin sanoen se ei piittaa muissa sosiaalisissa medioissa usein nähtävästä siloitellusta maailmasta. 

> Lue myös: Mikä on Instagram Reels?

Miten BeReal toimii?

On hyvin aiheellista kysyä, mikä erottaa BeRealin muista sosiaalisen median sovelluksista. Vastaus on, että se haluaa näyttää käyttäjien todellisuuden sellaisena kuin se on lavastetun tai photoshopatun kiiltokuvan sijaan. 

Sovellus lähettää ovelasti kaikille käyttäjille kerran päivässä ilmoituksen, että on aika jakaa kuva. Käyttäjällä on tällöin vain kaksi minuuttia aikaa käynnistää kamera ja ottaa kuva ympäristöstään. 

Kuvaa otettaessa sekä puhelimen takana oleva kamera että selfiekamera ovat päällä, joten käyttäjä ei voi piiloutua minnekään, kun hän on hyväksynyt kuvan ottamisen. 

Tämä voi tietysti aiheuttaa epämiellyttäviä ja jopa kiusallisia tilanteita, mutta muiden samankaltaisten sovellusten, kuten Snapchatin, tavoin kuvat katoavat jonkin ajan kuluttua. 

BeRealin tapauksessa kuvat katoavat 24 tunnin kuluttua.

Jos käyttäjä päättää olla julkaisematta kuvaa tai hän ei ehdi ottaa sitä kahden minuutin aikana, hän ei myöskään näe muiden käyttäjien julkaisuja siltä päivältä.

Samat pelisäännöt koskevat kaikkia, joten kukaan ei vain pysty katsomaan sivusta toisten kuvia jakamatta omiaan.

Lue myös: Mikä on TikTok?

BeReal näyttää maailman sellaisena kuin se on.

Kun ilmoitus tulee, on käyttäjän oltava valmiina. BeRealissa käyttäjällä on nimittäin vain kaksi minuuttia aikaa ottaa täydellisen epätäydellinen kuva omasta ympäristöstään. 

© Shutterstock

Kuinka vanha pitää olla, että saa käyttää BeRealia?

Uusi sosiaalisen median sovellus on kehitetty Ranskassa, ja siitä on nopeasti tullut erittäin suosittu. Sitä on ladattu tammikuuhun 2023 mennessä jo 85,4 miljoonaa kertaa, ja sen käyttäjiksi voivat rekisteröityä kaikki yli 13-vuotiaat.

Sovellus on suunnattu erityisesti Z-sukupolven lapsille, nuorille ja influenssereille.

>Lue myös Kuka on influensseri?

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!