Hääparin suuri päivä koristeita sataa

Oikein valmistautumalla saadaan aikaan hyviä hääkuvia.

© Shutterstock

Ota hyviä hääkuvia

Häät ovat suurimpia ja juhlavimpia perhetapahtumia. Hääpäivää ei voi ottaa uusiksi. Siksi on tärkeätä valmistautua hyvin, kun kuvaus on edessä. Tässä saat parhaat vinkkimme, jotta suuresta päivästä syntyy mahdollisimman hyviä kuvia.

maanantai 7. kesäkuuta 2021 teksti P. Siersbæk

Kuulutko niihin, joita aina kysytään hääkuvaajaksi, koska kuvauskalustosi on niin hyvä? 

Kokosimme muutaman hyvän ohjeen ja vinkin, joiden avulla varmasti selviydyt kuvauksesta tuottamatta hääparille pettymystä.

Hääpäivä valmistautuminen.

Hääkuvaajalla on oltava silmää myös suuren juhlapäivän yksityiskohdille, ja esivalmistelut on syytä tehdä huolella.

© Shutterstock

Jopa kaksi objektiivia voi riittää

Älä pidä käsillä useampia objektiiveja kuin juuri sillä hetkellä tarvitset. Jos ne ovat vaikeassa paikassa, niitä on myöskin vaikea käyttää. Useimmiten pystyt kuvaamaan kaikki tarvittavat tilanteet kahdella polttovälillä.

Laajakulmaa tarvitaan maisema- ja ryhmäkuviin. Silloin 35 mm on hyvä lähtökohta, joka ei juuri vääristä perspektiiviä.

Lisäksi tarvitaan hyvä muotokuvaobjektiivi eli lyhyt tele perinteisiin häämuotokuviin parista. Tehtävään sopii hyvin 85–135-millinen.

Molempien on syytä olla valovoimaisia, joten suurimman aukon olisi hyvä olla esim. F1,4. Se vähentää suurilla ISO-herkkyyksillä vähässä valossa syntyvää kuvakohinaa.

> Lue myös: Sopivat kamera-asetukset muotokuvauksiin

Ammattimainen hääkuvaaja kuvaa yleensä kahdella kameralla

Jos mahdolista, ota mukaan sekä täysikennoinen että APS-C-koon kamera. Objektiivit käyvät usein molempiin, ja saat käyttöön enemmän polttovälejä.

Esimerkiksi 35 mm:n objektiivi vastaa APS-C-koon rungossa kinokoon 53 mm:ä ja 85 mm:n objektiivi 128 mm:ä. Näillä eväillä voit nopeasti siirtyä laajakulmasta lyhyeen teleen lennossa.

> Lue myös: Nämä 5 polttoväliä on syytä tuntea

häävalssi hääkuvaus

Älä hukkaa tärkeitä hetkiä, kuten häävalssia, etsien objektiivia laukusta. Pidä mukana kaksi kameraa, yksi kummallakin olkapäällä.

© Shutterstock

Älä käytä salamaa hääkuvissa

Yksinkertainen on parasta. Älä esimerkiksi käytä salamaa muotokuvissa, ellei se suju rutiinilla. Selviät lähes aina ilmankin.

Varaa riittävästi muistikortteja. Niin ei vain saa käydä, että tila loppuu kesken. Sama pätee akkuihin, joiden on oltava täydessä latingissa.

Käytä esim. olkalaukkua, josta välineet saa helposti tai kaksoishihnaa, jossa kamera on toisella ja laukku toisella puolella.

> Lue myös: Näin otetaan sisäkuvia heikossa valossa

Etsi erilaisia kuvakulmia

Valmistaudu hyvin tapahtumien kulkuun ja paikkoihin. Se antaa sekä sinulle että hääparille varmuutta. Jos tekniikassa on ongelmia, ei heidän tarvitse tietää sitä.

Puhu ja hölötä kaikkea mahdollista, se laukaisee tunnelmaa (silloinkin kun itse olet panikoida).

Etsi toisenlaisia kuvakulmia. Kun vieraat seisovat kuvaamassa kännykameroillaan, hae joku muu kuvakulma. Se erottaa sinut muista.

> Lue myös: 10 vinkkiä, joiden avulla vältät muistikorttiongelmat

hääpari luonnossa

Asiakkaasi tuntevat olonsa epävarmaksi, jos käyttäydyt ikään kuin et tietäisi, mitä teet. Jos tekniikka takkuilee, hengitä syvään ja vitsaile hääparin kanssa samalla kun ratkaiset ongelman.

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!