New Yorkin Times Square on ykkösenä Instagramissa
Ykkösenä Times Square

Instagramin mukaan Times Square kuuluu maailman valokuvatuimpiin paikkoihin. New York oli maailman kuvatuin kaupunki viime vuonna.

© Shutterstock

Instagramin 10 valokuvatuinta kaupunkia

Instagram on kerännyt omat tietonsa vuoden 2017 maailman valokuvatuimmista kaupungeista. USA dominoi edellisvuoden tapaan, mutta listalla on myös uusia tulokkaita.

torstai 11. tammikuuta 2018 teksti L. Hagemann

USA:n ja Venäjän kaupungit olivat vuonna 2017 kaikista maailman kaupungeista valokuvatuimpia Instagramin mukaan. Kärkikymmenikköön mahtuu vain kaksi kaupunkia Aasiasta ja Etelä-Amerikasta.

Instagram, jolla on kohta miljardi käyttäjää, on julkistanut oman listansa viime vuoden kuvatuimmista kaupungeista maailmassa. Tiedot perustuvat palvelun paikannustietokantoihin.

Lue myös: Ota helposti haltuun Instagram

Tällä kertaa myös Barcelona mahtui listalle, kun taas Rio de Janeiro tippui Top 10:stä – luultavasti siksi, koska kesäolympialaiset järjestettiin Riossa vuonna 2016. 

Park Güell, Barcelona

Barcelona nousi Top 10:een Instagramin kuvatuimpien kaupunkien listalla. Kuvassa arkkitehtuuristaan kuulu, Gaudin suunnittelema Park Güell, jossa on mm. tunnettu mosaiikkiaita.

© Shutterstock

Maista kärkikymmenikössä näkyvät eniten Yhdysvallat ja Venäjä, joissa Instagramia käytetään erittäin aktiivisesti. Listan kärjessä komeilee New York, ja kuudentena on Los Angeles. Moskova on toisena ja Pietari seitsemäntenä.

Jakarta on noussut vuoden aikana kaksi sijaa ylöspäin.

Vuoden 2017 kuvatuimmat kaupungit Instagramissa

 1. New York
 2. Moskova
 3. Lontoo
 4. São Paulo
 5. Pariisi
 6. Los Angeles
 7. Pietari
 8. Jakarta
 9. Istanbul
 10. Barcelona

USA:n nähtävyydet esillä eniten

Tilasto kertoo myös, mitä paikkoja tai nähtävyyksiä on postattu Instagramiin eniten. Tässä mielessä Yhdysvallat on selkeä ykkönen. 

Lue myös: 7 vinkkiä hyviin Instagram-kuviin

Vain kolme paikkaa – Pariisin Louvre-museo ja Eiffeltorni sekä Japanin Tokyo Disney Resort – mahtuivat kuvatuimpien nähtävyyksien kärkikymmenikköön yhdysvaltalaisnähtävyyksien lisäksi.

Valokuvatuimpien museoiden listalta, sijalta kymmenen, löytyy Los Angelesissa sijaitseva Museum of Ice Cream, joka on varta vasten sisustettu valokuvausta silmällä pitäen – kuten ao. kuvasta näkyykin.

Vuoden 2017 kuvatuimmat paikat Instagramissa

 1. Disneyland, Anaheim, Kalifornia, USA.
 2. Times Square, New York, USA.
 3. Central Park, New York, USA.
 4. Eiffeltorni, Pariisi, Ranska.
 5. Tokyo Disney Resort, Tokio, Japani.
 6. Disney’s Magic Kingdom, Orlando, Florida, USA.
 7. Musée de Louvre, Pariisi, Ranska.
 8. Brooklyn Bridge, New York, USA.
 9. Disney California Adventure Park, Anaheim, Kalifornia, USA.
 10. Las Vegas Strip, Las Vegas, Nevada, USA.

Kiinan puuttuminen kärkikymmeniköistä johtuu siitä, että Instagram on Kiinassa kielletty. Monissa muissa maissa taas sosiaaliset mediat eivät ole kovin suosittuja.

Kaikista hashtageista #photography oli neljänneksi eniten käytetty viime vuonna. #photography yleistyi vuonna 2017 enemmän kuin edellisvuosina, kun taas #travelphotography otti kakkossijan ja #naturephotography on viidentenä.

Instagram-kuvaajien eniten käyttämä suodintehoste on nyt Clarendon, joka kirkastaa valokohtia ja tuo varjoihin lisää sävyjä.

Clarendon-suotimen avulla otettu ilmakuva
Suosikkisuodin

Clarendon oli Instagramin käytetyin suodin viime vuonna. Se korostaa kirkkaita kohtia.

© Klaus Nygaard

Instagramin katsaus löytyy täältä.

Opi lisää valokuvauksesta. Tilaa Digikuva, niin voit lukea lehteä myös mobiililaitteillaWype-sovelluksen kautta. Mukanasi on silloin aina viisi uusinta numeroamme.

Nyt voit kokeilla Digikuvaa ja sen kotisivuilta löytyvää Etunurkka-osiota, jossa on mm. yli 400 videokurssia, hintaan 3,90. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!