Aurinkoisia kesäkuvia

Vie kamera ulos aurinkoon

Kesä on valokuvaamisen aikaa. Salamalaite ja harmaasuodin voivat tuoda kokonaan uusia ulottuvuuksia kesäisiin kuvausretkiin.

perjantai 1. kesäkuuta 2018

Kesän valoisina päivinä voi tuntua pöhköltä lisätä valaistusta salamalaitteella. Mutta salaman avulla saadaan auringonpaistekuviinkin uutta eloa.

Vastavaloon kuvattaessa pääkohde saadaan paremmin esiin salamalla, ilman salamaa se toistuu useimmiten pelkkänä varjona. Lisäksi salama valaisee pienetkin yksityiskohdat, jotka muuten jäisivät varjoon.

Auringonpaisteella kannattaa viedä kuvattava kohde varjoon, jos mahdollista. Jos ei, kannattaa ottaa käyttöön salama.

Pääkohde esiin salamalla

Salaman avulla voi tuoda dramatiikkaa auringonlaskukuviin tai kun taivaalle kerääntyy mustanpuhuvia pilviä.

Aseta kamera käsisäädöille, niin saat taustasta kuta kuinkin sellaisen kuin haluat, ja sen jälkeen valaise pääkohde salamalla.

Muista, että kameran oma salama ei toimi lyhemmillä valotusajoilla kuin noin 1/200 sekunti. Vaihtoehtona on käyttää nopeiden suljinaikojen salamatäsmäystä.

Brug flash til at oplyse dit motiv

Himmennä harmaasuotimella

Jos haluat liikkeen näkyvän esimerkiksi taivaan pilvissä tai vedessä, ota käyttöön harmaasuodin.

Sitä käyttämällä voidaan kuvata päivänvalossakin pitkillä valotusajoilla, jolloin kuviin tulee liikettä eikä kuva ylivalotu – eikä tärähdä, koska kuvaaminen tapahtuu jalustalta.

Monissa harmaasuotimissa on kahden, kolmen, neljän, kuuden tai kymmenen aukkoaskeleen himmennyskerroin – mitä suurempi kerroin, sitä enemmän valoa suodattuu pois. Niinpä harmaasuotimen avulla päästään päivänvalossakin helposti useampien sekuntien valotusaikoihin. Tilaajana voit ladata sivun yläosasta tämän jutun, jossa on kymmenen vinkkiä ja ideaa hyvien kesäkuvien ottamiseen.

> Lue myös: Matalalta paistava aurinko

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!