5 kuvausvinkkiä pakkassäiden varalle

5 kuvausvinkkiä pakkassäiden varalle

Pakkanen tuo mukanaan ainutlaatuisia kuvausaiheita mutta aiheuttaa myös oman päänvaivansa kuvaajalle. Tässä viisi vinkkiä pakkassäiden kuvaajille.

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Pakkanen saapui lopulta koko Suomeen. Valokuvausharrastajan on syytä hyödyntää rapsakan kirkas talvisää, kunhan muistaa ottaa huomioon muutaman seikan. Tässä viisi vinkkiä.

1. Lumihiutaleita lähietäisyydeltä

Lumikiteet ovat kauniita. Levitä tumma huopapeite maahan ja sirota varovasti pieni määrä pakkaslunta sen päälle. Mene makro-objektiivin kanssa niin lähenne kiteitä kuin mahdollista ja tarkenna huolellisesti yhteen kiteeseen.

Lumihiutaleita lähietäisyydeltä

2. Muista vara-akku

Pakkanen kuluttaa kameran akun virtaa huomattavan paljon, joten muista ladata vara-akku täyteen etukäteen. Pidä vara-akku lähellä ruumista, niin se pysyy lämpimänä eikä sen varaus purkaudu.

Tilaa Digikuva ja opi kuvankäsittelyä. Saat 142-sivuisen Photoshop-kirjamme, jossa on runsaasti kuvankäsittelyohjeita Adoben ohjelmiin, ja 2 numeroa Digikuvaa hintaan 14,90. 

3. Jäisiä kuplia

Pakkasellakin voi puhaltaa saippuakuplia. Pakkasessa ne jäätyvät pian, ja ne näyttävät upeilta lumisessa ympäristössä, kun valo heijastuu niistä. Näin kuvataan jäätyneitä saippuakuplia

Jäisiä kuplia

4. Kuuraa kuviin

Kuvaaja voi ennen lumen tuloa, hallayön jälkeen, kerätä syksyn huurteisia lehtiä kasaksi. Nämä lehdet kannattaa valottaa matriisimittauksen perusteella, jolloin sekä valo- että varjokohdat valottuvat mahdollisimman oikein.

Kuuraa kuviin

5. Älä anna kameran kastua

Varo viemästä kameraa kuvaamisen jälkeen pakkasesta sisätiloihin. Kun jossain vaiheessa haluat viedä kameran lämpimään, laita se muovipussiin – ilman linssinsuojusta – ja sulje pussin suu. Silloin kylmästä ilmasta tiivistyvä vesi jää pussiin eikä kameraan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!