Sammakko kuvattuna suu auki niin, että se näyttää hymyilevän
© Shutterstock

Ota hauskoja kuvia eläimistä

On paljon upeita eläinkuvia, joissa näkyy esimerkiksi majesteettisia leijonia savannilla tai harmaakarhuja pyydystämässä lohia. Ja toisaalta on hullunhauskoja eläinkuvia, jotka ovat joskus aivan loistavia.

sunnuntai 23. lokakuuta 2022 teksti H. Anderson

Kuvaa eläinten hauskoja puuhia

Eläimistä otetaan joka päivä vaikka miten paljon suloisia tai kauniita kuvia, mutta hauskoilla eläinkuvilla on usein paljon pidempi elinikä, koska niitä palaa mielellään katsomaan aina vain uudelleen. 

Huumoria syntyy usein yllätyksistä, joten hauskojen eläinkuvien saamiseksi on tärkeää etsiä kuvattavaksi eläimiä, jotka käyttäytyvät odotusten vastaisesti. 

Jos merikotka esimerkiksi onnistuu sijoittamaan linnunläjänsä alla olevan kotkan päähän, se voi saada aikaan hauskan reaktion ja siten humoristisia kuvia hauskoista eläimistä. 

Ikuista eläimiä, kun ne muistuttavat ihmisiä

Toinen hyvä esimerkki tilanteista, joissa eläinten käyttäytymisestä voi saada hauskoja kuvia on kun ne tuntuvat matkivat ihmisten käyttäytymistä tai asentoja. 

Katso alla olevaa karhua, joka muistuttaa vanhempaa miestä, joka tähystelee veden yli tai ehkä odottaa vuoroaan jonossa. 

Tulkintamahdollisuuksia on paljon, ja tulokset ovat sekä ainutlaatuisia että viihdyttäviä. 

>Lue myös Ammenna inspiraatiota kolmelta villin luonnon kuvaajalta

Teleobjektiivilla kuvattu karhu seisoo kahdella jalalla ja tähystää veden yli

Hauska kuva karhusta on ikuistettu juuri oikealla hetkellä, sillä se käyttäytyy ihmismäisesti seisoessaan kahdella jalalla ja laittamalla tassut sivuille.

© Shutterstock

Ikuista kaikki hetket sarjakuvauksella

Hauskat eläinaiheiset valokuvat saattaa usein huomata vasta, kun kuva on jo otettu ja kuvia katsellaan kameran näytöltä.

Jotta saisit otettua parhaat eläinkuvat, kameran on oltava riittävän nopea ja pystyttävä kuvaamaan sarjoja eli burst-tilassa, kuten englanniksi sanotaan. 

Leikkisät eläinkuvat eivät vaadi kovin paljoa kuvausvälineiltäsi, mutta suosittelemme kuitenkin varmistamaan, että kameralla voi ottaa sarjoja mielellään yli viisi kuvaa sekunnissa. 

Useimmat uudet kamerat pystyvät kuvaamaan paljon nopeammin, ja jos kamera on maksanut 700–1500 euroa uutena, sillä pystyy hyvin todennäköisesti kuvaamaan vähintään 10 kuvaa sekunnissa. 

Monilla kameroilla on kuitenkin mahdollista saavuttaa suurin sarjakuvausnopeus vain, jos käytössä on elektroninen suljin. Näin saat varmasti hauskoja kuvia suloisista eläimistä. 

>Lue lisää Pysäytä aika sarjakuvauksella ja ota teräviä toimintakuvia

Lammas näyttää kieltä valokuvaajalle

Kun sarjakuvaus on käytössä, on huomattavasti suurempi mahdollisuus saada hauskoja eläinkuvia, kuten tämä, jossa lammas näyttää kieltä.  

© Shutterstock

Luo poseerauskuva salaman avulla

Eläimiä ei saa aina tosielämässä käyttäytymään hauskasti, kun lähtee ulos kuvaamaan. Onneksi kotistudiossakin voi tehdä paljon hauskoja projekteja. 

Tuo esimerkiksi koira tai muu lemmikki salamavalojen valaistukseen ja heitä sille herkku. 

Kun koira ottaa lentävän herkun kiinni, voit saada siitä hienon ja hauskan kuvan. Tai jos sen silmät ovat tiiviisti suunnattuna kohti herkkua sen odottaessa pääsevänsä syömään sen, kuten alla olevassa kuvassa. 

>Lue myös Miksi kannattaa käyttää irtosalamaa

Hauska eläinkuva koirasta, joka katsoo pöydällä olevaa herkkua

Salaman avulla voi luoda upeita ja hauskoja kuvia eläimistä, jotka on valotettu hyvin. 

© Shutterstock

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!