Pojan muotokuva
© Shutterstock

3 vinkkiä loistaviin lapsikuviin sisätiloissa

Sinulta vaaditaan näyttelijän taitoja, jos haluat kuvata lapsistasi luonnollisen näköisiä muotokuvia. Opastamme ottamaan täydelliset lapsikuvat hämärässä sisävalossa samalla kun viihdytät lapsia.

perjantai 3. huhtikuuta 2020 teksti C. Trant

1. Tee kuvaamisesta hauska leikki

Vaikka lasten kuvaaminen kiinnostaa vanhempia, se ei välttämättä huvita lapsia lainkaan. Kuvaaminen muuttuu toisenlaiseksi ja helpoksi, kun tilanteesta tehdään hauska leikki.

Ota mukaan lapsen suosituimmat lelut, pukeudu hauskasti tai kiinnitä nalle kameraan, niin saat luonnollisen ilon ja hymyn kuvattavan kasvoille.

> Jos haluat kehittyä vielä paremmaksi muotokuvaajaksi, saat lisää ohjeita Digikuvan Kehity kuvaajana -kirjasta. Saat kirjan ja kolme Digikuva-lehden numeroa yhteensä vain 13,90 eurolla tilaamalla tästä.

Nauravan tytön muotokuva.

Paras muotokuva on spontaani ja välitön. Jos saat lapsen hymyilemään nauramaan, tulos on yleensä vielä parempi.

© Shutterstock

2. Älä pelkää suurta ISO-arvoa

Kun saat lapsen leikkimään kameran edessä, liian hämärä valaistus ei saa pilata kuvaa. Sen vuoksi ISO-lukemaa pitää usein suurentaa, jotta valotusaika saadaan riittävän lyhyeksi ja kuvasta tulee tarkka.

Yleensä kirkkaassa auringonpaisteessa kuvattaessa alhaisin ISO-lukema on paras, Siitä huolimatta kuvia voi ottaa lyhyttä valotusaikaa ja melko pientä himmenninaukkoa käyttäen.

Sisällä kuvattaessa lukemaksi pitää usein säätää ISO 400 tai 500 sopivan valotuksen saamiseksi. Koekuvat voi ottaa vaikka omasta itsestään itselaukaisinta käyttäen ennen lapsikuvauksen aloittamista.

> Lue myös: Kameran ISO-herkkyys: 6 asiaa, joita et ehkä tiennyt

Nauravan vauvan muotokuva.

Jos kuvan voi ottaa yksivärisen taustan edessä, lapsi erottuu  selvemmin.

3. Catchlight tekee muotokuvista eloisampia

Catchlight on yleisnimi lisävalolle, joka tekee pienen valonheijastuksen kuvattava silmiin. Se tekee muotokuvista kiehtovampia. 

Jos saat lapsen pysymään paikoillaan muutaman sekunnin, voi kokeilla tämän lisävalon vaikutusta. Voit säätää valon paikkaa ja voimakkuutta niin, että heijastus näkyy mukavasti silmissä.

> Lue myös: Catchlight elävöittää muotokuvaa

Nuoren tytön muotokuva,

Mustavalkokuvaus soveltuu erityisen hyvin muotokuviin, joissa värit voivat joskus olla häiritseviä. Jos kuvataan mustavalkoisena, tulos on myös usein värikuvaa rauhallisempi.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!