henkilö pitelee kirkasta hehkulamppua kameraa kohti rahakasojen vieressä
© Shutterstock

Sähkön hinta nousee: Tämän voit tehdä valokuvaajana

Energian hinnan nousu vaikuttaa myös valokuvaajiin, joten tässä on viisi vinkkiä, joiden avulla voit säästää puhelimen, kameran ja tietokoneen virtaa.

torstai 13. lokakuuta 2022 teksti H. Anderson

Maailman energiakriisi pakottaa kaasun ja sähkön hinnat nousuun, mutta onneksi voit tehdä monta asiaa saadaksesi valokuvausharrastuksesi kustannukset kuriin. 

Olemme koonneet kolme yksinkertaista asiaa, joita voit toteuttaa jo nyt, jotta voit käyttää rahasi johonkin mukavampaan, kuten useampiin objektiiveihin. 

1. Suuri säästö 

Jos muokkaat kuviasi pöytätietokoneella, säästät paljon rahaa. 

Pöytätietokoneen käyttöön on monia hyviä syitä, kuten sen parempi käyttökokemus, sillä esimerkiksi Photoshopin ja Lightroomin kaltaiset ohjelmat vaativat paljon tietokoneen tehoa, eikä kannettava tietokone aina pysty siihen. 

Valitettavasti parhaat tietokoneet ovat myös pahimpia virrankuluttajia, ja kuvausmatkan kuvien muokkaaminen voi tulla kalliiksi. 

Jos tietokone on päällä vain neljä tuntia päivässä, se voi maksaa satoja euroja vuodessa. Mitä tehokkaampi tietokone on, sitä kalliimpi se on, ja jos sinulla on esimerkiksi tietokone, jossa on parhaat komponentit, se voi maksaa jopa 500 euroa vuodessa keskihinnalla, joka nyt on noin 0,12 € kilowattituntia kohden.

>Lue lisää Parhaat kuvankäsittelyn ilmaisohjelmat

Pöytätietokone kamera kannettava tietokone, joka kuluttaa paljon virtaa, täyttää työpöydän

Käytä mielellään jatkojohtoa, jossa on virtakytkin. Siten voit varmistaa, että kaikki on pois päältä, kun poistut toimistosta eikä esimerkiksi tietokoneen näyttö ole valmiustilassa kuluttamassa virtaa.

© Shutterstock

2. Lataa oikeaan aikaan

Usein saa paljon säästöjä, jos jätät lataamisen vuorokauden aikaan, jolloin sähkön hinta on alhainen. 

Sitä se on tyypillisesti keskipäivällä ja yöllä, jolloin useimmat ihmiset ovat töissä, eivätkä siksi kuluta kotona niin paljon virtaa. 

Jos sähköyhtiösi käyttää tuuliturbiinien tuottamaa energiaa, energia voi joskus olla myös ilmaista, jos kysyntä on vähäistä ja tuulee. 

Voit seurata nykyistä tarkkaa tuntihintaasi tekemällä Google-haun sanoilla "sähkön hinta juuri nyt" ja oman sähköyhtiösi nimi.

Gopro-kamera kameraa lataavan kannettavan aurinkokennon alla

Tarjolla on monia tuotteita, kuten aurinkokennoja, jotka lataavat kamerasi täysin ilmaiseksi. Etsi esimerkiksi Googlesta "Aurinkokennolla varustettu varavirtalähde".

© Shutterstock

3. Käytä vaihtoehtoisia energianlähteitä

Voit myös löytää vaihtoehtoisia ratkaisuja kameran, matkapuhelimen, tabletin tai kannettavan tietokoneen lataamiseen. 

Voit esimerkiksi pitää tavaroita mukanasi ja ladata niitä liikkeellä ollessasi esimerkiksi joissakin linja-autoissa ja junissa, mutta voit usein myös ladata niitä kahvilassa, kirjastossa tai muissa vastaavissa paikoissa. 

Voit myös ostaa erilaisia laitteita, jotka lataavat kamerasi, matkapuhelimesi ja tablettisi USB-C-liitännän kautta. 

Se voi olla esimerkiksi aurinkokennoilla tai käsikammella varustettu varavirtalähde, jota voidaan käyttää myös tulevaisuudessa kuvausretkillä, kun lähistöllä ei ole pistorasiaa. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!