Huutokaupassa löytyi 1200 filmirullaa 50-luvulta

Levi Bettwieser osti viime vuonna 1200 filmirullaa tietämättä, mitä kuvia niihin kätkeytyy. Nyt hän hakee joukkorahoitusta paljastaakseen rullien sisältämät salaisuudet.

torstai 30. kesäkuuta 2016

Amerikkalainen Levi Bettwieser, Rescue Film Projectin perustaja, osti noin vuosi sitten kokoelman kehittämättömiä filmirullia huutokaupasta.

Hänen mukaansa lähti 66 pakettia filmiä – yhteensä 1200 filmirullaa, jotka joku tuntematon valokuvaaja on kuvannut 1950-luvun kuluessa.

Rescue Film Project

Bettwieser tietää kuvaajasta vain etunimen (Paul) ja että hän oli töissä terästehtaassa. Lisäksi hän oli dokumentoinut kuvausprosessinsa huolella merkiten kaikkiin rulliin kameramerkin ja -mallin, valotusarvot sekä erilaisia kuvaustietoja.

Kymmeneltä vapaaehtoiselta kului kuusi tuntia siihen kun he avasivat ja järjestelivät vain kolmasosan filmimateriaalista.

Levi Bettwieser kertoo filmiprojektistaan videolla:

Varainhankinta meneillään

1200 filmirullan kehittäminen on hintava projekti, joten Bettwieser on perustanut joukkorahoituskampanjan, jonka turvin hän toivoo pystyvänsä purkamaan filmipakkaukset sekä kehittämään, vedostamaan, skannaamaan, dokumentoimaan, järjestämään ja lopulta julkaisemaan kuvat ympäri maailmaa kaikkien näiden vuosikymmenten jälkeen.

"Pyydän apuanne, koska filmejä on paljon enemmän kuin mitä itse ehdin koskaan kehittää," Bettwieser kirjoittaa.

Hän on itse kehittänyt rullista yhden, ja lopputuloksesta kävi ilmi, että ajan hammas on syönyt filmien laadusta osan. Siksi hän haluaakin päästä käsiksi työhön iin pian kuin mahdollista.

Tässä joitain kuvia, jotka hän on tähän mennessä saanut kehitettyä valmiiksi.

Rescue Film Project

Joukkorahoitussivusto Indiegogo löytyy täältä, ja sivuston kautta halukkaat voivat tukea tätä projektia.

Bettweiser on sama mies, joka tuli viime vuonna tunnetuksi löydettyään, kehitettyään ja julkaistuaan 31 filmirullan verran tuntemattoman sotilaan toisessa maailmansodassa ottamia valokuvia.

Undeveloped World War II Film Discovered from The Rescued Film Project on Vimeo.

Tuntemattomaksi jääneiden valokuvaajien tarinat heiltä jälkeenjääneine filmirullineen johdattavat ajatukset edesmenneeseen katukuvaaja Vivian Maieriin, joka sai kuuluisuutta ja arvostusta vasta kuolemansa jälkeen.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!