Timelapse pistää pilviin vauhtia. Katso alempana oleva video.

© Kristoffer Engbo

Tunnit sekunneiksi timelapse-videolla

Olemme tehneet kesän aikana monia timelapse-videoita. Nyt näytämme niistä yhden sekä kerromme, miten sinäkin voit päästä alkuun.

keskiviikko 2. elokuuta 2017 teksti K. Engbo

Pilvinen taivas sopii mainiosti timelapse-videon kuvauskohteeksi. Kohteesta otetaan useiden tuntien aikana pitkä sarja valokuvia, jotka yhdistetään nopeutetuksi, yleensä joitain kymmeniä sekunteja kestäväksi videoksi.

Videollamme näkyy auringonlasku, joka kuvattiin Ruotsissa sijaitsevan järven rannalla. Tunti ja 20 minuuttia tiivistyy 16 sekuntiin, joten pilvien liike on nopeaa ja taivaan värisävyt ehtivät muuttua hetkessä.

Kamera oli tietysti jalustalla, ja se ajastettiin ottamaan yksi kuva kymmenen sekunnin välein – tätä kutsutaan myös intervallikuvaukseksi. Jos pilvien liike on selvästi havaittavaa, on hyvä säätää kamera ottamaan kuvat viiden sekunnin välein. Valkotasapaino säädettiin manuaalisesti, ja kamera asetettiin kompensoimaan valon määrän vaihtelu.

Näin syntyy timelapse

Monissa uudemmissa kameroissa on erillinen timelapse-toiminto, jonka kautta valitaan kuvien tallennustiheys ja otettavien kuvien kokonaismäärä. Toinen vaihtoehto on käyttää edistyksellistä etälaukaisinta, jossa on intervallitoiminto.

Videomme kuvat otettiin Sony-kameralla, johon olimme etukäteen asentaneet monia toimintoja sisältävän Timelapse-sovelluksen. Kuvat yhdistettiin videonleikkausohjelmalla, mutta tämä voidaan tehdä myös joillain uusilla kameramalleilla suoraan, mikä onkin helpoin tapa.

Varmista, että akku on täynnä, ja sommittele niin, että taivas täyttää valtaosan kuva-alasta.

Katso myös norjalaisen lukijamme, Valter Jakobsenin ikuistama upea revontuliotos

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!