Vanhan ajan auto
Armstrong-Siddeley

Lahden Classic Motorshow kokoaa yhteen ajoneuvonostalgiasta kiinnostuneita 5.–6. toukokuuta.

© Pekka Helos

Kuvausvuosi 2018

Uusi vuosi ja uudet, kiinnostavat valokuvahankkeet odottavat. Olemme koonneet ideoita, jotka tuottavat elämyksiä ja tietoa sekä vinkkaavat kuvauskohteista, jotta tästä vuodesta voisi tulla paras kuvausvuotesi.

perjantai 5. tammikuuta 2018 teksti L. Hagemann

Aloita kuvausvuotesi kohteilla ja aiheilla, joiden myötä pääset ulkoiluttamaan kameraa ja kokeilemaan erilaisia tekniikoita.

Tässä kuusi esimerkkiä kohteista, joita voisit kuvata seuraavan noin puolen vuoden aikana.

Lue myös: Tee tästä vuosi, jona kuvasi saavat näkyvyyttä

Helmikuu:

Hyvällä tuurilla Etelä-Suomessa asti on lunta ja talvinen luonto parhaimmillaan. Lintukuvausta voi harjoitella vaikkapa kotipihassa.

Lue myös: Lentävän linnun kuvaaminen

Maaliskuu:

Hopeasompa 2018. Kuhmon kisoissa on mukana nuoria lupauksia. Säästä kuvat vastaisten varalle, sillä ladulla voi olla tulevia iivoniskasia ja kristapärmäkoskia!

Huhtikuu:

Japanske kirsebærtræer
Hevonen ja esteratsastaja

Tampereen Hevoset-tapahtuma järjestetään 7. ja 8. huhtikuuta.

Hevoset-messutapahtuma järjestetään Tampereen messu- ja urheilukeskuksessa nyt kymmenettä kertaa. Ohjelmassa on muun muassa rotuesittelyjä, tietoiskuja ja kilpailuja.

Lue myös: Houkuttele esiin vauhti

Toukokuu:

Kirsikkapuut puhkeavat kukkaan tavallisesti toukokuun jälkipuoliskolla. Helsingin Roihuvuoren kirsikkapuistossa järjestetään kukinnan aikaan hanami-juhla, jonne koko perhe voi lähteä piknikille. Tarkista ajankohta netistä.

Kesäkuu:

Päivät pitenevät 21. kesäkuuta saakka, ja auringonlaskusta saa hienoja kuvia. Käytä tarvittaessa liukuvärisuodinta, niin taivas ei pala puhki.

Lue myösOta onnistuneita auringonlaskukuvia

Heinäkuu:

Turun linnan turnajaiset tarjoavat komeaa katsottavaa. Turnajaisissa kamppaillaan tällä kertaa Euroopan mestaruudesta, ja kilpailun ohella historiallisessa linnassa on tarjolla markkinahumua ja opastettuja kierroksia.

Kokeile tänä vuonna myös näitä:

  • Osallistu valokuvauskilpailuun. Lähetä kuvasi meille tänne – parhaat julkaistaan paperilehdessä.
  • Harjoittele valokuvaustekniikan lisäksi myös kuvankäsittelyä. Hyvän tilaisuuden siihen tarjoaa Lightroom. Tilaajana saat käyttöösi satoja videokursseja ja oppaita Etunurkassa
  • Osallistu jollekin Digikuvan lukijamatkoista. Yksi matka suuntautuu Huippuvuorille. Matkaoppaina toimivat ammattivalokuvaajat, ja matkan osallistujat pääsevät kokeilemaan Canonin ja Nikonin ammattitason kuvauslaitteita.

Digikuvan numerossa 2/2018 annamme lisää inspiraatiota valokuvaukseen vuodelle 2018: valokuvanäyttelyjä ja -tapahtumia, dokumenttielokuvia valokuvaajista, podcasteja ja kilpailuja – jotain mainitaksemme.

Tilaa Digikuva, niin saat kelpo objektiivisarjan älypuhelimeen ja voit myös lukea viisi uusinta numeroamme mobiililaitteilla Wype-sovelluksen kautta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!