valokuva vesileima

Kun vesileima tehdään yhteen valokuvaan, sitä voidaan käyttää sen jälkeen muissakin kuvissa.

© Shutterstock

Vesileima estää valokuvien luvattoman käytön

Pieni läpinäkyvä allekirjoitus valokuvan reunassa muistuttaa kuvan ottajasta ja hänen tekijänoikeuksistaan. Vesileiman lisääminen valokuvaan Lightroomilla vie vain hetken.

maanantai 15. maaliskuuta 2021 teksti C. Trant

Jos jaat valokuvia verkossa ja haluat estää kuviesi luvattoman käytön – tai vain osoittaa, että kuvaaja olet sinä, lisää niihin vesileima.

Vesileima on helppo tehdä ja suunnitella Lightroomin avulla.

Henkilökohtainen vesileima tarvitsee tehdä vain kerran, ja sitä voi käyttää sen jälkeen kaikissa valokuvissa. Avaa Lightroom ja tee nämä kolme vaihetta.

1. Vesileiman lisääminen

Aloita vesileiman tekeminen, kun olet käsitellyt kuvan ja haluat viedä sen ohjelmasta. Napsauta valikkorivillä File ja vientikomento Export.

Valitse näytölle avautuvan ruudun Export Location -kohdassa paikka, johon kuva tallennetaan tietokoneessa. Voit myös valita tiedostomuodon ja muita ominaisuuksia.

Vieritä alas kohtaan Watermarking ja varmista, että valikkokohta on auki, ja rastita ruutu Watermark. Valitse vetovalikosta vaihtoehto Edit Watermarks.

Nyt Lightroom tietää, että haluat viedä kuvasi vesileiman kanssa, ja olet valmis seuraavaan vaiheeseen, jossa voit suunnitella itse vesileiman.

vesileima vaihe 1

Eväät vesileiman tekoon löytyvät valikkokohdasta Edit Watermarks.

© Shutterstock // Digikuva

2. Vesileiman personoiminen

Uuden ikkunan Image Options -kohdassa voit lisätä kuvan, jos olet skannannut allekirjoituksesi. Voit myös valita tyylin Text Options -kohdassa. Valitse Font-valikosta kirjasintyyppi, josta pidät.

Napsauta Color ja valitse esimerkiksi valkoinen. Kirjoita kuvan alla olevaan kenttään se, mitä haluat vesileimassa lukevan.

Lightroomissa voit myös tehdä paljon pieniä muokkauksia, joiden myötä vesileimastasi muodostuu ainutkertainen ja henkilökohtainen.

vesileima vaihe 2

Voit keskittää vesileiman oikealle vai vasemmalle, ja lisäksi voit valita fontin ja värin.

© Shutterstock // Digikuva

3. Vesileiman asemointi valokuvaan

Valitse lopuksi vesileiman peittävyys eli läpinäkyvyys sekä se, mihin taustaan ​​se lisätään. Tämä on lähinnä maku- ja tyylikysymys.

Jos tausta on hyvin tumma, voit lisätä läpinäkyvyyttä, koska tumma tausta tekee vesileimasta selkeämmän.

Jos tausta on vaalea, läpinäkyvä vesileima ei näy, joten älä nosta Opacity-arvoa liikaa. Lisää läpinäkyvyyttä Watermarks Effects -valikossa. Esimerkkikuvassamme Opacity-arvo on 62.

Asemoi vesileima lopuksi valikossa Anchoriin. Napsauta sitä palluraa neliössä, mihin kohti haluat sijoittaa vesileiman. Anna sitten leimalle nimi ja napsauta Create ja lopuksi Export.

Muista, että kaikki valokuvauskilpailut eivät hyväksy vesileimalla varustettuja valokuvia. Tämä pätee myös meidän omaan valokuvakilpailuumme.

Osallistu kuvauskilpailuumme täällä!

vesileima vaihe 3

Vesileiman läpinäkyvyyttä hallitaan Opacity-säätimellä.

© Shutterstock // Digikuva

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!