Kameran sd-kortti
Kameran kortinlukulaite

Näin siirrät kuvia näppärästi kamerasta tietokoneelle

Kuvia voi siirtää kamerasta tietokoneelle monella eri tavalla. Me näytämme, mikä on paras ja nopein tapa kuvien siirtoon.

sunnuntai 10. syyskuuta 2023 teksti P. Siersbæk

Olet ehkä huomannut, että kamerasi SD-kortti täyttyy hetkessä ja valokuvien siirtäminen tietokoneelle kestää siksi kauan.

Käymme tässä artikkelissa läpi parhaat tavat siirtää kuvia kamerasta tietokoneelle tietokoneen sisäisellä kortinlukijalla, ulkoisella kortinlukijallatiedonsiirtokaapelilla tai wifi-yhteydellä.

Kuvien siirto tietokoneen sisäisellä kortinlukijalla

Tietokoneen sisäinen kortinlukija on hyvä ja nopea ratkaisu. Se on kestävä ja aina käyttövalmis.

Kortinlukija siirtää kuvat yleensä nopeasti. Nopeus voi kuitenkin vaihdella sekä kortinlukijan että kameran muistikortin nopeuden mukaan.

Tietokoneen sisäisten kortinlukijoiden suurin puute on, että ne ovat yleensä yhteensopivia vain SD-korttien kanssa. Se voi aiheuttaa hankaluuksia, jos käytät kamerassasi erikokoisia ja -tyyppisiä muistikortteja.

>Lue myös: Näin teet kamerastasi salamannopean

Canon EOS R6 ja SD-kortti

SD-kortti voidaan asettaa suoraan joihinkin tietokoneisiin. Vaihtoehtoisesti voit myös käyttää ulkoista kortinlukijaa.

© Canon

Kuvien siirto ulkoisen kortinlukijan avulla

Kameraa ei voi päivittää tukemaan USB 3.0 -liitäntää tai sen uudempia versioita. Tällöin ratkaisuna voi olla ulkoinen kortinlukija, joka tukee uusia liitäntöjä.

Toinen ulkoisten kortinlukijoiden etu on se, että ne pystyvät yleensä käsittelemään monia erilaisia muistikorttityyppejä. Kortinlukijat eivät myöskään ole kovin kalliita.

Vaikka ulkoinen kortinlukija on hieman kalliimpi kuin sisäinen kortinlukija tai tiedonsiirtokaapeli, se on hyvä yleisratkaisu, joka mahdollistaa usein valokuvien nopean siirron.

Yhteensopivaa kortinlukijaa tarvitaan etenkin, jos kamerassa käytetään XQD- tai CFexpress-kortteja. UHS-II-tyyppisten nopeiden SD-korttien kanssa kortinlukijan on tuettava standardia, jotta saavutetaan enimmäisnopeus.

Kuvien siirto tiedonsiirtokaapelilla

Datakaapeli on edullinen ratkaisu kuvien siirtämiseen tietokoneelle.

Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kamera ei aina pysty siirtämään kuvia kaapelin ja tietokoneen tarjoamalla nopeudella.

Esimerkiksi uudemmissa järjestelmäkameroissa, kuten USB 3.1 -liitäntää tukevassa Canon EOS RP:ssä, kuvia voidaan teoriassa siirtää 5 Gt sekunnissa, jos myös kaapeli ja tietokone tukevat USB 3.1 -liitäntää.

Vanhempi Sony A6000 tukee vain USB 2.0 -liitäntää, joka siirtää kuvia 480 Mt sekunnissa, joten sen nopeus on vain kymmenesosa uudemman kameran nopeudesta.

>Lue myös: Vältä ongelmat muistikortin kanssa

Canon EOS R6 ja älypuhelin

Puhelimen sovelluksella kuvia voidaan siirtää nopeasti yhteensopivasta kamerasta.

© Canon

Kuvien siirto wifi-yhteydellä

Monissa kameroissa on nykyään sisäinen wifi- tai Bluetooth-yhteys. Niiden avulla kuvat voidaan siirtää langattomasti.

Tämä ratkaisu ei vaadi lisälaitteita, joten se on aina käytettävissä, mikäli kamera tukee wifi- tai Bluetooth-yhteyttä.

Siirto wifi-yhteydellä on erityisen kätevää, jos haluat siirtää kuvia kamerasta puhelimeen. Monissa kameroissa voidaan puhelimen sovelluksessa määrittää, että kuvat siirtyvät automaattisesti puhelimeen heti ottamisen jälkeen.

Jos siirrettävänä on paljon kuvia, siirtoaika on kuitenkin pidempi, koska yhteys on suhteellisen hidas.

Kun kuvat ovat puhelimessa, voit siirtää ne sieltä langattomasti tietokoneelle. Tällöin käytetään Mac-tietokoneen AirDropin tai Windows-tietokoneen Nearby Sharingin kaltaista toimintoa.

>Lue myös: Kuvien nopea siirto puhelimesta 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!