Benro Monopod

Yksijalkainen jalusta auttaa ehkäisemään kuvien tärähtämistä, ja se on helppo ottaa mukaan.

© Benro

Hyviä syitä käyttää monopodia

Yksijalkaiset jalustat sopivat muuhunkin kuin painavilla teleobjektiiveilla kuvaavien urheilukuvaajien taakkaa keventämään. Jalusta on helppo ottaa mukaan, se auttaa saamaan terävämpiä kuvia, eikä se maksa maltaita.

maanantai 10. lokakuuta 2022 teksti P. Siersbæk

Eräs yksijalkaisen jalustan suurimmista eduista on, että se on todella helppo ottaa mukaan kaikkialle. 

Se vie vain vähän tilaa, ja sen voi helposti kuljettaa valokuvausrepussa tai kantaa olalla toisin kuin tavalliset jalustat, jotka helposti jäävät kotiin. 

Tässä on viisi hyvää syytä hankkia monopodi.

Lue myös: 3 hyvää jalustaa alle 150 eurolla

Monopodi antaa vakautta.

Monopodin avulla voit sommitella kuvan rauhassa ja varmistaa, että kohde on terävä.

© Indigilotos/Shutterstock

Monopodit selviytyvät useista polttoväleistä

Yksijalkaisella jalustalla saat enemmän teräviä kuvia. Sekä pitkillä polttoväleillä, kuten 300 ja 400 mm:n polttoväleillä että lyhyillä 50 mm:n polttoväleillä, saat etua, sillä jalusta varmistaa yleisesti, että kuvasta ei tule tärähtänyttä.

Suora kamerakiinnitys

Tavallisesta jalustasta poiketen voit ruuvata kameran suoraan yksijalkaiseen jalustaan ja käyttää sitä helposti liikkumattomiin kohteisiin, kuten maisemiin, sillä voit kallistaa ja kääntää yksijalkaa vaivattomasti.


Valokuvaaja ja monopodi

Monopodi on täydellinen kuvanvakain jopa suurilla teleobjektiiveilla esimerkiksi eläin- ja lintukuvaukseen.

© Shutterstock

Monopodit ovat kevyitä ja joustavia

Monopodit ovat sekä pienikokoisia että kevyitä. Yleensä ne painavat enintään kilon ja koottuna pituus on yleensä enintään 50 cm. Avattuina ne yltävät jopa 170 cm:n korkeuteen.

Edullinen vakautus

Hintataso on reilusti alle perinteisten kamerajalustojen, ja malleja on saatavana eri hintaluokissa – 30 eurosta noin 130 euroon. Jotkin mallit on valmistettu alumiinista, toiset hiilikuidusta.

Älykkäitä toimintoja

Joissakin monopodeissa on lisäominaisuuksia. Niissä voi olla esimerkiksi pieni kolmijalka, joka voidaan taittaa auki vakauden lisäämiseksi. Voi myös olla mahdollista käyttää erityisiä jalustapäitä, jotka tarjoavat enemmän toimintoja esimerkiksi panoroitaessa.

Lue myös kamerajalustatestimme Etunurkasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!